FOLLOWER

4 November 2013

Salam Maal Hijrah 1435 | 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Selamat menyambut tahun baru Islam 1435 Hijrah.

Semoga tidak dilupakan membaca doa akhir tahun dan doa awal tahun.




Semoga bertambah berkat kehidupan yang telah lalu dan akan datang.


suka duka pentas dunia



Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum, peace upon you.




Dengan ini shida menganjurkan Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida (klik) yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 30.10.2013 dan akan tamat pada 12.11.2013 (2 weeks). Pengumuman pemenang untuk Part 2 akan shida umumkan setelah mendapat keputusan dari pihak penaja. Untuk Part 2 pilihan pemenang sepenuhnya dipilih oleh penaja dan juga berdasarkan Unique Click (jadi affliate) Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :

syarat-syarat wajib :  


  • Like  Page Penaja dan Share (klik pada button share dalam entri ini)  :   


  • Like, G+ entri ini  dan Follow Blog Shida :


  • Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida


  • Copy dan paste kod dalam entri korang


  • Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini


  • Wajib Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) : klik cara Daftar Affliate dengan 7 langkah mudah!


  • Untuk mengikuti giveaway ini sila klik sini atau pada banner di penjuru kanan atas.

    Senarai Hadiah  |  Senarai Peserta



    suka duka pentas dunia


    Suami yang paling baik

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera




    Sebaik-baik kamu ialah yang paling baik kepada isterinya
    (HR Tirmidzi)

    Ringkas sangat kan mutiara kata di atas tu.

    Tak pandai nak ulas panjang lebar bimbang di salah tafsir atau akan ....(macam-macam perasan firasat yang tak mementu).

    Semoga yang terbaik buat semua dan Selamat Pengantin Baru kepada yang baru mendirikan rumahtangga. Semoga berkekalan bahagia hingga ke akhirat dan dilimpahi rahmat.


    suka duka pentas dunia.



    Gosip pagi

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera


    Indahnya hijau.  gambar hiasan

    Pagi Isnin yang aman damai ini tidak banyak yang hendak dikongsikan.  Tambahan pula dengan semangat yang tidak berapa pulih dan masih lagi lemau kedaung semuanya ada.

    Pagi-pagi lagi dah bergosip... gosip tentang semangat kejiranan dan penerimaan manusia serta kehadiran orang baru.

    Tidak mahu mengolah lebih panjang perkara yang digosipkan tetapi sekadar peringatan buat diri.

    Kita adalah kita, walau apapun penerimaan orang tidak semestinya kita tidak boleh meneruskan hidup. Kita teruskan hidup seperti biasa berteraskan keyakinan yang hakiki kepada Ilahi.

    Tak maniskan pagi-pagi lagi dah bergosip!?


    suka duka pentas dunia
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...