FOLLOWER

24 Disember 2013

2.5k Followers Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


2.5k followers GA

sila klik pada banner di atas untuk berkenalan dengan pemilik 2.5k followers GA.  Cepat!!!
suka duka pentas dunia

Kategori Penulisan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan

Kategori penulisan atau lebih dikenali sebagai 'Label' dalam istilah blog.

Pada awal pembabitan aye di dalam blog penggunaan label ini pelbagai dan tidak terlalu spesifik.  Mungkin juga kerana terikut-ikut dengan gaya penulisan blogger lain atau lebih senang tidak mempunyai pendirian sendiri.

Hanya setelah beberapa tahun kemudian, maksudnya sejak kebelakangan ini baru tersedar bahawa penggunaan label pada penulisan di blog perlu di perhalusi dan ditetapkan.  Baru boleh dinamakan sebagai 'Kategori Penulisan'.

Buat masa ini masih banyak yang perlu diperbaiki dalam kategori penulisan.  Antaranya kata kunci untuk setiap entri perlu lebih jelas supaya tidaklah banyak sangat.  Nampaknya kena masuk belajar Pengajian Maklumat pulak...

Inilah rupa 'Kategori Penulisan' sekarang.  Nak tengok yang lebih jelas... nuuuun di kaki blog kat bawah sekali.  Terdapat kira-kira 1217 kategori.   Memang banyak dan perlu dikecilkan lagi.


Kategori Penulisan atau Label pada blog

Untuk itu sehari dua ini memang kena buat sesuatu dengan kategori ini supaya tidak nampak macam tamak sangat atau mungkin juga macam sampah???? Ohh jangan itu semua idea penulisan aye... dan ia perlu dibaiki segera...

Sekian dulu celoteh kali ini.

suka duka pentas duniaDunia ini tempat berlumba

Assalamualaikum dan selamat sejahteraGambar hiasanBarang siapa mengetahui bahwa dunia ini adalah negeri tempat berlomba untuk meraih dan mengumpulkan amal shalih, dan ia pun mengetahui bahwa semakin tinggi kedudukan seseorang dalam ilmu dan amal maka makin tinggi pula kedudukannya di surga kelak, maka ia tidak akan menyia-nyiakan waktu sedikitpun dan akan berusaha memanfaatkannya dengan sebaik-baiknya, dan ia tidak akan melewatkan kesempatan sekecil apapun untuk berbuat baik.

(Ibnu 'Aqil)
suka duka pentas dunia


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...