FOLLOWER

30 Mac 2014

Pengalaman pertama bersama SlimFast Diet

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


SlimFast Diet produk kurus untuk melansingkan badan yang berkesan boleh dikelaskan sebagai minuman kesihatan walaupun tidak secara khusus.  Kerana kandungannya yang tidak mengandungi tambahan gula.




Aye (saya) antara yang bertuah kerana terpilih sebagai 40 orang blogger yang berjaya dalam giveaway anjuran Mialiana.com dan My Beauty Herbs pada awal bulan Mac lepas.  Untuk rekod penyertaan ke giveaway ini didaftarkan atas nama encik suami memandangkan berat badannya ketika didaftarkan adalah sekitar 110 kg ditambah dengan keinginan aye untuk melihat encik suami kembali ramping seperti permulaan perkenalan dahulu... :P


Pada 13 Mac 2014, produk yang dijanjikan tiba di rumah.  Bukan satu tetapi dua kotak. Sungguh teruja dan tidak sabar mencuba produk kurus terbaru ini.  Bagaimana kesannya kepada encik suami.

Produk kurus badan ini dicuba dengan rasminya pada 14 Mac 2014, iaitu hari Jumaat. Sedikit kesilapan kerana seperti biasa produk pelansingan badan terutama minuman seperti ini lazimnya akan memberi kesan kepada penggunanya pada hari pertama.  Maka secara tidak langsung memberi sedikit kesan tidak selesa kepada encik suami kerana sukar menunaikan Solat Jumaat dengan khusyuk.  Terdapat sedikit gangguan kepada sistem penghadaman di mana beliau terpaksa berulang ke tandas.

Kejadian berulang ke tandas ini berulang dua ke tiga hari.  Namun penggunaan produk ini bukanlah kerana hendak kurus dengan cara yang cepat semata-mata tetapi terdapat juga kesan kesihatan yang lain seperti melambatkan proses penuaan, membuang toksik dalam badan, dapat mencegah beberapa penyebab dari penyakit jantung dan merawat kanser (pada peringkat awal).

Penggunaan produk SlimFast Diet juga mampu merawat masalah penghadaman dan menghindarkan sembelit.  Kesan ini dapat dilihat di mana setiap pagi encik suami tidak lagi berada lama di dalam 'bilik termenung'.

Selain daripada dapat meningkatkan metabolisma badan, penggunaan produk ini juga dapat melancarkan peradaran darah dan seterusnya dapat membantu pembakaran lemak.

Walaupun encik suami tidak menggunakan produk ini berterusan setiap hari, kesan perut buncit berkurangan dapat dilihat.  Memang tidak ketara tetapi jelas kelihatan walaupun penggunaan yang tidak tetap.  

Kekuatan semangat memang mengatasi segala ujian dan rintangan.  Adalah diharapkan dengan penggunaan berterusan berat badan encik suami dari 110 kg sekarang dapat dikurangkan dan seterusnya memberikan kesan kesihatan yang positif.




Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.


16 ulasan:

  1. singgah sini. Ramai yang berpuas hati dengan minuman ni. Hope suami akak akan dapat berat badan yang ideal.. AMin ^_^

    BalasPadam
  2. salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

    entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

    semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

    BalasPadam
  3. tak apa kak,yang penting suami akak dah ada usaha nak kurus,usaha tangga kejayaan! :D

    Salam singgah dari blog
    http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

    BalasPadam
  4. tahniah...
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    BalasPadam
  5. tahniah
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    BalasPadam
  6. kalau berpeluang sy pun nak cuba..tp berat bawah 50kg...mcm xlayak je kan nak join ritu hehe

    BalasPadam
  7. sebagai pengguna ; sy cuma mampu meberikan semangat tingii kpd suami aye semoga teruskan..kesannya akan menampakkan hasil selepas berterusan meminumnya, kalau boleh jangan selang hari..itu pengalaman yg sy dapat belajar dari mereka di MBH. ~kalau ada rezeki berjaya cuba menten sebulan tengok macam mana hasilnya. Gud Luck ! http://www.nazlee.com/2014/03/review-slimfast-diet-selepas-10-hari.html

    BalasPadam
  8. tahniah dan gud luck!dari segmen yang sama http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

    BalasPadam
  9. goodluck

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-cabaran-10-hari.html

    BalasPadam
  10. Wah wah wahh!!!
    Congratulations!!! Hihihi. Qila pun dari Giveaway SlimFast Diet ni jugak heee~
    Best of luck!!!
    Harap mara lah ke next round kan :D :D :D hihi

    BalasPadam
  11. Salam. tahniah... semoga berjaya ke perngkat seterusnya..

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/03/review-10-hari-bersama-slimfast-diet.html

    BalasPadam
  12. SALAM,
    TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan..
    harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
    datang dari SEGMEN yang sama...

    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

    BalasPadam

  13. Salam,wahh.. tahniah ya..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

    BalasPadam
  14. Salam.
    tahniah buat suami akak
    dr segmen yg sama
    http://hazelmerah.blogspot.com/2014/03/kembali-ramping-dengan-slimfast-diet.html

    BalasPadam
  15. Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

    nazlyizan.blogspot.com

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...