FOLLOWER

7 Januari 2014

Apa yang tiada kaitan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Cadangan gambar untuk hiasan

Apa yang tiada kaitan?
Sekadar nak berkongsi rasa dan pandangan.  Walaupun mungkin ramai yang tidak bersetuju atau tidak kurang ada juga yang mencemuh.  Apa sajalah.

Sedar atau tidak sekarang kerajaan Malaysia telah memperkenalkan 'no wrong door policy' atau polisi tiada pintu yang salah.  Bermaksud siapa juga boleh menyelesaikan aduan dan pekerjaan yang tersilap diterima. Bukan kerana hendak buat semua kerja atau semua benda nak kena ambil tahu tetapi lebih kepada hendak memudahkan semua pihak.

Macam ahli politik pula.... suka tak?  Memang tak suka.

Bila bos dah beri arahan... jangan banyak soal
kenapa saya yang kena buat,
kenapa bukan dia...
kan kerja ini ada kaitan dengan dia
kerja ini tiada kaitan pun dengan saya
kenapa ganggu saya

Eh hello... awak ingat arahan tu saja-saja bos nak bagi...
jangan pulak nak anggap bos tu dah kena 'mandrem'

Ohhh bodek bos ehhh
Alahai... buat apalah nak bodek bos tu
bukan boleh jadi jutawan pun
bos pun bukan jutawan

Kalau buat-buat tanya tu tak boleh ker?
Jawablah dengan sopan...
bila dah tak mampu atau tak boleh
berterus terang saja dengan bos
tetapi pastikan pula alasan yang diberikan itu paling kukuh di dunia
dan alasan yang awak bagi tu... cukup kuat
serta awak sendiri yakin dan percaya dengan alasan yang diberikan itu adalah benar
bukan alasan yang direka-reka

Balik semula kepada bos
Dah jadi bos jangan sesuka hati bagi arahan tanpa usul periksa keupayaan staf
ehh... silap pula
bos memang dah tahu semua tu
Dah jadi bos jangan mudah terpengaruh dengan 'bodekan' staf
dah jadi bos jangan juga mudah percaya bulat-bulat apa yang dikatakan orang sekeliling..
Dah jadi bos kena rajin 'study' gerak badan dan gaya bahasa staf...

eh sakit...

tak tau lah apa yang dikarang di atas difahami atau tidak...
cuma sekadar luahan untuk meredakan rasa hati yang terbuku
paling tidak dapat berkongsi perasaan

semoga tidak menyusahkan

sekian


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


-


Mengingati sesuatu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Perbanyakkanlah mengingati sesuatu yang dapat menghapus segala keniknatan hidup, yaitu MATI

(HR Tirmidzi)



suka duka pentas dunia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...