FOLLOWER

13 Oktober 2014

Zikir penenang hati

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Zikir penenang hati.
Hidup kits tidak lari dari rasa resah dan gelisah.
Banyak sebab dan punca mengapa kita rasa tidak selesa lalu mendatangkan bermacam rasa dalam jiwa.
Sebagai mengubat hati iaitu untuk mententeramkam jiwa yang resah dan gelisah... Kembalikanlah ingatan kita kepadaNya Yang Maha Besar.

Berzikirlah.

posted from Bloggeroid

Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM


Di mana ada permintaan di situ ada penawaran.  Oleh kerana ada permintaan oleh rakan blogger makanya adalah penawaran oleh otai blogger...Sekarang ni kedudukan Kak Jemah dah tergugat bila mana otai Blogger Hasrul Hassan buat segmen bloglist 10 blog pilihan.  Dalam dok elok-elok blog Kak Jemah bersemadi di senarai tu... tiba-tiba... aduhai... tergugat akak tau... ish ish ish

Untuk rekod, blog Kak Jemah (tiba-tiba pulak tukar nickname... apakes) termasuk dalam senarai 10 blog pilihan di Blog Hasrul Hassan kerana entri Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta dari Blogger.  Akak agak-agak ajerlah ... walaupun pada awalnya tidak termasuk dalam senarai.  Tak maulah ulas panjang lebar pasal isu itu.

Blog pilihan hasrulhassan.com
Ketika ini blog Kak Jemah berada di kedudukan no. 3.  Nampak tak?  Klik pada gambar untuk nampak lebih jelas lagi... akak suka!!

Walau apapun, kita tidak boleh tamak sorang-sorang.  Apa juga yang kita dapat itu merupakan kelebihan yang kadang-kadang boleh ditarik balik. Makanya bersedialah... wahai Kak Jemah!!



Kelebihan berada dalam bloglist blogger terkenal

Anda semua harus tahu kelebihan berada dalam bloglist blogger terkenal lagi handal.  Banyak kelebihannya.  Antaranya dapat tumpang trafik dan sekali gus boleh menumpang Rank... kot tersangkut sipi-sipi pun jadilah.

Oleh kerana Kak Jemah ni ... kadang-kadang up entri tak ikut musim dan tak ikut isu semasa, jadi agak perlahan sikit trafik yang masuk... tapi tak takper akak suka!!.

Sudahlah akak dah tak kuasa nak taip banyak-banyak.

Klik SINI untuk turut serta dalam perebutan tempat ke dalam bloglist pilihan oleh HasrulHassan.com

Sekian adanya.  Selamat buat semua.


Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Tukar Background Blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Selamat pagi semua.

Kejutan eh... pagi-pagi lagi dah buat kerja edit blog.  
Yelah... sebab nak up entri terbaru untuk pagi Isnin.
Dok belek blog nie... lama sangat tak tukar template.  
Akak bab tukar menukar memang cepat. 
Tambahan bila jumpa yang berkenan di mata... jatuh ke hati.

Pagi ni... terjumpa (boleh pulak tu) freebies kat belog cik kumbang... jengok sat sebelum mula kerja.
Nampak macam berkenan sangat. 
Ater... apa lagi mulakan operasi dengan segera.


Lotus Paste Blog Background @BelogCikKumbang

Anda semua yang berkenan dengan background akak
Meh klik kat banner di atas... ada banyak pilihan warna pastel... 

Terima kasih kepada @BelogCikKumbang untuk background yang cantik dan comel.

Selamat mencuba kepada semua.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...