FOLLOWER

16 Oktober 2014

SEGMEN REVIEW BLOG #1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Review Blog #1

Sudah terpanggil sekali lagi nak join segmen. Kali ini join segmen Review Blog#1 Rrsya. Untung juga join segmen ni, boleh tambah kenalan & Jalan-Jalan Ke Blog peserta. Segmen ini kali pertama yang Rrsya anjurkan, bertujuan untuk review rakan blogger yang join segmen.

Pemilihan pemenang untuk di review blognya akan menggunakan khidmat Random.org. Jika Jumlah Yang Join Tidak Melebihi 50 Orang Rrsya akan review semua peserta. Wah bestnya.


Segmen ini tamat pada 19 Oktober 2014.

Pesanan buat Rrsya, andaikata blog akak terpilih untuk direview... Akak tak kisah kalau nak cerita apa yang suka atau tidak.  Boleh je ceritakan apa yang betul atau tidak.  Kerana melalui review itu kelak akak boleh improve mana patut.

Jemput semua rakan blogger untuk memeriahkan segmen blogger muda ini.  Klik banner di atas.

Terima kasih.


Susah dahulu senang kemudian

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Susah dahulu senang kemudian


Baru tadi berjumpa sekarang dah kena buat kerja tambahan.  Bukan tak suka tapi terpaksa suka juga kerana dah memang kerja kita kan.  Bukan saja tengok muka, tapi tengok bayang pun dah fobia. Macam mana nak elak?  Tak tahu kan.

Tak tahulah kenapa sejak akhir-akhir ini kebanyakan orang suka sangat buat kerja last minit, terkejar-kerja macam tak sempat-sempat sangat dah.  Yang peliknya bila bagi arahan macam tak boleh fikir keadaan orang lain...


Sekarang memang musim kelam-kabut kot.  Maklumlah #Bajet2015 baru saja dibentang.  Seolah-olahnya semua orang mengejar untuk capai KPI bajet tu.  Sedangkan manusia ni ... masih lagi keliru. Menulis pun dan merepek meraban bukan-bukan.

Kembalilah kita ke pangkal jalan.
Semoga kita tidak tersesat di pertengahan jalan.
Nampaknya hala tuju perjalanan kita masih jauh.
Walaupun kita bakal tiba pada bila-bila masa.

Saya sebenarnya keliru dengan hasil tulisan ini.  Apa kaitannya dengan tajuk di atas, jalan cerita pada perenggan di atas dan penghujung cerita ini.


Barangsiapa terbiasa memanjangkan shalat malam (dengan memanjangkan bacaan al-Qur'an ketika berdiri dalam shalat), maka ia akan merasa ringan ketika harus lama berdiri pada Hari Kiamat kelak.
(Hassan bin Athiyyah)

Semoga kita dikurniakan kekuatan dan kesabaran untuk membiasakan diri berdiri lebih lama dalam solat malam dan memanjangkan bacaan  al-Quran sesudah Fatihah.

Semoga terbaik buat kita semua.

Terima kasih.


First Giveaway by Erza

Assalamualaikum dan selamat sejahteraFirst Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...