FOLLOWER

18 Oktober 2014

Aplikasi Decorate your walk-in closet

Assalamualaikum


Decorate your walk-in closet merupakan aplikasi permainan yang baru saya install di phablet ni. Bukan untuk diri sendiri tetapi untuk anak gadis berdua tu... Dina dan Inas. Apa lagi alasan yang boleh mak-mak bagi untuk menjelaskan sebab sebenarnya. ( ^_^ )/~~拜拜




Sebelum bagi mereka berdua cuba permainan ni... mak kena tengok dulu apa yang boleh dilakukan. Agak-agak tak sesuai kenalah uninstall aplikasi tu.

Apa pun mak kena mahir dulu dengan aplikasi ini, sekiranya ia sesuai. Dah mahir barulah boleh bagi tahu mereka apa dan bagaimana nak guna. Tetapi kan... budak-budak sekarang ni celik IT sangat... tunjuk sikit saja, tahu dah deme mana nak explore. Kadang-kadang deme yang lebih advance pulak.

Bila dah install aplikasi macam ni harapnya nanti mereka puas hati dan tidak lagi sibuk nak buka youtube... bajet sikit.

Okey... nak tengok sat apa yang boleh dibuat dengan Aplikasi Decorate your walk-in closet

Terima kasih.

~(@^_^@)~
posted from Bloggeroid

Berbuat baik walaupun sekecil zarah

Assalamualaikum





Lakukanlah kebaikan walau sekecil mana sekalipun kerana kita tidak tahu kebaikan mana yang diterima.

Berbuat baik juga tidak memerlukan masa tertentu kerana kita tidak tahu adakah kita sempat berbuat baik pada masa yang kita pilih.

Semoga kebaikan sentiasa mengiringi setiap langkah hidup kita.


~(@^_^@)~
posted from Bloggeroid

Murah rezeki

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Murah rezeki


Kali ini nampak sangat Nuffnang semakin perihatin dan sentiasa memberi perhatian kepada rakan kongsinya iaitu kita... blogger.   Sudah beberapa hari dalam minggu ini atau minggu lepas ramai di kalangan rakan blogger yang up status mengenai kemurahan hari nuffnang dengan melepaskan CPUV yang banyak.  

Pada mulanya, saya agak cemburu juga dengan apa yang mereka peroleh kerana ketika itu CPUV saya tidak sebanyak mereka yang telah up status.  Dan, pada hari ini giliran saya pula untuk up status mengenai bilangan CPUV yang sedang bergedik-gedik dalam senarai kempen.



CPUV Campaigns |  Nuffnang semakin pemurah

Lazimnya mood berblogging akan meningkat naik secara mendadak bila senarai kempen CPUV kelihatan semakin banyak.  

Seperti tidak percaya, tetapi itulah yang terjadi.  Murah pula rezeki untuk bulan Oktober 2014. Seperti yang terpapar pada gambar di atas. Walaupun agak lewat sedikit perolehi kempen CPUV yang banyak... tetapi itu semua bukanlah sebab untuk tidak terus update blog.

Kempen CPUV Nuffnang itu adalah sebagai bonus.  Walau apapun suasana dan keadaan, update status di blog akan diteruskan mengikut mood dan semangat.

Terima kasih Nuffnang di atas CPUV yang diberikan.  Antara CPUV yang sedang berkempen adalah seperti berikut:

  1. HP PC Demand Gen Digital, 22 Aug 2014
  2. RHB Now - Let's Transact..., 01 Oct 2014
  3. Proton PCC, 02 Oct 2014
  4. SME Micro Finance, 06 Oct 2014
  5. LAMIDO Digital Campaign, 10 Oct 2014
  6. Zurich Insurance Contest ..., 11 Oct 2014
  7. Musee Platinum Tokyo (Reg..., 16 Oct 2014
  8. Mondelez (Chipsmore), 17 Oct 2014
Nak buat entri satu persatu untuk setiap kempen rasanya tak sempat kot.  Tetapi saya akan cuba juga cuma tak nak berjanji lah boleh buat.  Hasrat hati tu nak buat tu tetap ada, yer lah... sebagai menghargai kempen yang sedang berjalan.  Tunggu lah... 

Akhir kata, terima kasih semua yang terus setia dengan blog ini.

~(^-^)~



Di antara dua kebaikan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Di antara dua kebaikan



Wahai Anakku, apabila Engkau akan mengerjakan shalat, maka shalatlah seperti shalatnya orang yang akan meninggalkan dunia ini, janganlah Engkau mengira bahwa Engkau akan kembali lagi ke dunia ini. 
Dan ketahuilah Wahai Anakku, sesungguhnya seorang mukmin itu meninggal dunia di antara dua kebaikan; kebaikan yang telah ia kerjakan dan kebaikan yang akan ia kerjakan.
(Muadz bin Jabal)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...