FOLLOWER

24 Oktober 2014

Alexa Rank Blog Yangbaik minggu ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Minggu ini agak terlewat pulak keluarkan entri rank alexa untuk blog yangbaik.  Bukan terlupa atau tak ingat tapi... alasan skema seperti biasa... tak sempat.  Hari ini Alhamdulillah baru sempat.

Ada peningkatan nampaknya.  Kerana kesungguhan update entri walaupun kadang-kadang terbabas juga.

Lihatlah Alexa Rank untuk blog yangbaik bagi minggu ini...



Global Rank:  363,555
Links in:  249
Rank in Malaysia:  3,868
Sumber : DI SINI
Rank minggu lepas :  DI SINI



Terdapat perubahan ketara. Ada juga yang tidak berubah seperti daily pageviews.  Bounce rate pula sikit saja yang berubah.

Part time blogger macam ni... memang tak sempat nak kejar.  Tetapi usaha tetap ada walaupun agak perlahan.

Terima kasih semua atas perhatian dan teguran.


Salam Maal Hijrah 1436

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1436.



Dari Umar bin Khatab r.a:  Rasululullah SAW bersabda, "Tiap-tiap amal harus disertai dengan niat. Balasan bagi setiap amal manusia ialah pahala bagi apa yang diniatkannya.  Maka barangsiapa (niat) hijrahnya kerana Allah dan Rasul-Nya, baginya pahala hijrah kerana Allah dan Rasul-Nya".


Doa Awal Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun

Semoga pada tahun baru hijrah ini kita semua terpelihara daripada fitnah syaitan.  Semoga kita dapat menambah amal ibadat dan pahala yang berlipat ganda dan dapat meningkatkan ketakwaan kepadaNya.


25 Oktober 2014 | 1 Muharam 1436


Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

Assalamualaikum dan selamat sejahtera







Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini..



Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Jangan sampai tertipu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Jangan sampai tertipu


Sekali lagi ungkapan ini diterbitkan untuk mengingatkan diri sendiri agar sentiasa muhasabah diri.
Kerana dalam lingkungan kehidupan ini, kita tidak bisa lari dari perasaan diri sendiri.
Adakala perasaan itu merosakkan jiwa lantas memakan hati.


sampai masa itu kita tidak dapat lari
sekiranya masih dipanjangkan usia.  gambar hiasan



keindahan kehidupan ini semoga berkekalan.  gambar hiasan



gangguan dalam hidup kita hendaklah diatasi dengan sebaik-baiknya.



Berikut adalah pesanan dari Hasan Al Bashri:

"Janganlah Anda tertipu dengan banyaknya amal ibadah yang telah Anda lakukan, karena sesungguhnya Anda tidak mengetahui apakah Allah menerima amalan Anda atau tidak."(Hasan Al Bashri)

Semoga bermanfaat buat semua

Segmen Blog Review 48 Jam #1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1


Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:

4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D


Klik banner untuk join.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...