FOLLOWER

6 November 2014

Kehadiran sahabat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Kehadiran sahabat



Petikan dan gambar diatad barangkali sudah disiarkan di blog ini. Atau mungkin juga pernah tersiar di mana-mana. Tetapi diulangsiar sekali lagi sebagai menghargai nilai persahabatan yang murni.

Semoga setiap dari kita akan terus menjadi sahabat yang baik untuk sesiapa sahaja.

"HENTIKAN KEGANASAN, PELIHARA MARUAH"

~(@^_^@)~

posted from Bloggeroid

Amalkan apa yang diketahui

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Amalkan apa yang diketahui


Belajar dari guru yang bertauliah.  Gambar hiasan


Wahai para pembawa ilmu, amalkanlah ilmu kalian miliki! Karena yang disebut alim adalah orang yang mengamalkan apa yang ia ketahui dan ilmunya sesuai dengan amalnya. Akan ada suatu kaum yang membawa ilmu tidak melebihi kerongkongan mereka. Ilmu mereka bertentangan dengan amal mereka. Batin mereka bertentangan dengan lahir mereka. Mereka duduk dalam halaqah (majelis ilmu) untuk saling berdebat antara satu dengan yang lain. Sehingga ada seseorang yang marah kepada rekannya, lalu berpindah ke yang lain dan meninggalkan rekannya. Amalan mereka dalam majelis itu tidak akan bisa naik kepada Allah Ta'ala.
(Ali bin Abi Thalib)

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

*p/s:  Selamat bercuti kepada Sally.  Semoga selamat semuanya.


Giveaway Super Duper Awesome By Jaja

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^



 HADIAH

Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa


Tarikh 
 
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join, 
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.

*Sila klik banner untuk join

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...