FOLLOWER

4 Disember 2014

Mencari noktah hilang semangat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mencari noktah yang hilang



Hidup menjadi sukar semangat juang semakin pudar
Semangat menghilang bersama kejutan sebesar hama
Kejutan tiba tidak mengira waktu
Semangat pula tidak mengenal usia
Mudah sangat menghilang menjelang kejutan

Dia yang terkejut mengapa semangat awak yang hilang
Turut sama terkejut bersama kejutannya
Tanpa diduga semangat juga turut mengecil
Lewat pintu itu kelibat kejutan menjeling manja
Menjengah menjenguk menampar halwa telinga...

Setiap hari ia begitu
Atau sekadar mengisi waktu
Agar dia tiada jemu
Mengusir sendu di angin lalu...

~(@^_^@)~

(*^__^*) 嘻嘻……

( ^_^ )/~~拜拜

(╯﹏╰)

o (∩ ω ∩) o

posted from Bloggeroid

Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua.


Sempena cuti sekolah yang masih berlangsung ni, cikgu nak lancarkan segmen ringkas dari blog simple cikgu ni. Harap dapat sambutan. Tujuan utama cikgu anjurkan nak rapatkan ukhuwah dan tambah kenalan di alam maya. Dalam masa yang sama bole kongsi maklumat dan info.


http://cikgufarha.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-bersama-cikgu-farha.html


Syarat simple je:-
1. Follow blog cikgu (boleh tengok side bar) - tak paksa pon hehe
2. Buat tajuk "Segmen: Blogwalking Bersama Cikgu Farha"
3. Tinggalkan url entry kat entry ini jugak


Copy coding yang disediakan.




Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

    Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.
    Kredit untuk Kak Mialiana

    Hikmah pertemuan dan perpisahan

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera


    Hikmah pertemuan dan perpisahan


    Banyak hikmah yang tersembunyi di sebalik setiap pertemuan dan perpisahan.  Memang kita tidak sedar kerana kita tidak mengetahui dan tidak mahu ambil tahu.  Lumrah kehidupan, sering kali kita menyalahkan diri sendiri atau takdir atas apa yang berlaku.




    Bila Allah takdirkan pertemuan, mesti ada hikmah yang Allah aturkan.
    Bila Allah takdirkan perpisahan, mesti ada kebaikan yang Allah berikan.
    Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.

    Insha Allah.
    Semoga setiap pertemuan dan perpisahan diiringi kebahagiaan dan ketakwaan.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...