FOLLOWER

24 Disember 2014

GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG


Rasa seperti tidak lengkap pula blog ini bila tak join giveaway rakan blogger yang sorang ni. Bukanlan kenal rapat sangat cuma kenal melalui blog saja.  Kalau tidak silap saya mula kenal Tengkubutang sebagai salah seorang daripada pemenang GA yang dianjurkan oleh rakan blogger Emas Putih (Uzu) dan saya merupakan salah seorang sponsor hadiah untuk GA berkenaan.

Semenjak dari GA itu terasa semakin dekat dan seperti kenal rapat sangat (kan).   Terutamanya apabila mengetahui Tengkubutang berasal dari Perak.  Saya bukanlah orang Perak tetapi menetap di Perak.  Paling manis bila dapat tahu Tengkubutang dan blognya pernah keluar dalam akhbar... bestnya, tumpang teruja pula.  

Okeylah... kembali semula kepada Giveaway.

Giveaway ini bukanlah yang pertama saya turut serta tetapi sudah berapa kali tidak pasti pula.  Nak kena tengok pada Peta Laman baru boleh nampak.


Bukan hari ini dapat tahu GA ini dianjurkan tetapi pada hari pertama lagi.  Tetapi disebabkan kesibukan dengan berbagai urusan maka hasrat terpaksa di tangguhkan juga.  Dan hari ini terbaca status terkini...hari ini merupakan hari terakhir untuk giveaway 2 year blog tengkubutang.  Dah dua tahun yer. Sebaya dengan anak bongsu saya.

Kepada Tengkubutang saya doakan semoga sentiasa sihat dan gembira serta terus berkarya untuk kebaikan semua.  Selamat maju jaya dalam dunia blogging.

Sekian.

Mini Giveaway #1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mini Giveaway #1


Walaupun hari ini hari Rabu, akak tetap juga gigih nak buat entri dengan menulis. Biasanya hari Rabu entri tanpa tulisan dan tanpa kata-kata.  

Untuk lebih memeriahkan blog ini, maka akakpun dengan rajinnya menulis panjang lebar untuk entri yang tidak memerlukan banyak kata-kata.  Walaupun akak sebenarnya tak berapa sempat nak menulis, jadi akak merapu jer lah yer. :P


Mini Giveaway #1 ini dianjurkan oleh rakan blogger Syeeda Saniey, berlangsung sehingga 24/12/2014 jam 11.59 malam.

Masih ada masa beberapa jam saja lagi.  Cepat klik banner di atas untuk turut serta.

Terima kasih.

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Rabu Tanpa Kata : Peringatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Peringatan



Tempat berlumba ambil kesempatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Tempat berlumba ambil kesempatan


Keindahan pagi, berehat seketika dari kesibukan urusan dunia.  Gambar hiasan


Barang siapa mengetahui bahwa dunia ini adalah negeri tempat berlomba untuk meraih dan mengumpulkan amal shalih, dan ia pun mengetahui bahwa semakin tinggi kedudukan seseorang dalam ilmu dan amal maka makin tinggi pula kedudukannya di surga kelak, maka ia tidak akan menyia-nyiakan waktu sedikitpun dan akan berusaha memanfaatkannya dengan sebaik-baiknya, dan ia tidak akan melewatkan kesempatan sekecil apapun untuk berbuat baik.

(Ibnu 'Aqil)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...