FOLLOWER

29 Disember 2014

Jangan menghina orang lain

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Jangan menghina orang lainJangan sesekali menghina rupa paras orang lain. Dia tidak cantik, gelap, gemuk. Itu rezeki Allah yang beri. Macam kamu juga.
#sweetmuslimah


~~~~

Kadang-kadang kita tidak perasan dengan apa yang kita ada. Kita perasan bahawa kita sudah cukup cantik dan bergaya. Sehingga kita merasakan orang lain itu lebih rendah dari kita. Adalah tidak adil untuk kita membuat penilain begitu, kelak akan memakan diri.

posted from Bloggeroid

Sesi Persekolahan 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahteraSesi Persekolahan 2015Baru semalam bercerita detik-detik persiapan sekolah anak-anak. Hari ini pula dapat berita sesi sekolah untuk tahun 2015 ditangguhkan seminggu lagi.

Penangguhan sesi persekolahan 2015 dimaklumkan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia yang juga merupakan Menteri Pendidikan Negara.

Alhamdulillah, terima kasih di atas keperihatinan pihak berkenaan terhadap nasib mereka yang ditimpa musibah. Dalam masa yang sama kita yang tidak terlibat secara langsung dengan musibah berkenaan turut menumpang tindakan pihak berkenaan.

Boleh sambung jahit baju sekolah anak, balut buku sekolah dan apa-apa aktiviti sekolah yang belum selesai.


#PrayForPantaiTimur
#PrayForMalaysia

Semoga musibah yang melanda segera berlalu pergi.

(*^__^*) 嘻嘻……

posted from Bloggeroid

Kreativiti luar kotak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,Kreativiti luar kotakDi atas adalah hasil kerjatangan anak-anak untuk hari ini. Tidak pasti bila dibuat dan atas tunjuk ajar siapa. Selalunya anak-anak mudah terpengaruh dengan apa yang dilihat dan apa yang didengar. Cuma, untuk aktiviti ini tidak tahu pula dari rancangan televisyen yang mana satu.

Anak-anak dan kreativiti mungkin tidak dapat dipisahkan. Tetapi dalam masa yang sama perlu dipantau. Kerana mereka belum pandai mengasingkan mana yang baik atau buruk. Tanggungjawab kita selaku orang dewasa adalah untuk mendidik dan mengajar mereka cara yang betul dengan penuh hemah.

Masa kita kecil dulupun entah apalah jenis kreativiti kita yang dilakukan. Mungkin berbeza dan tak sama dengan anak-anak kita sekarang. Zaman kita kecil dulu tidak sama dengan zaman anak-anak kita sekarang.

Kreativiti tiada batasan tetapi perlu pemantauan.

( ^_^ )/~~拜拜

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...