FOLLOWER

16 Januari 2015

Isteri nusyuz suami dayus

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kisah suami isteri
Setelah kita bergelar isteri yang sah kepada suami kita pastinya kita inginkan perkahwinan kita dirahmati dan berbahagia hingga ke akhir hayat kita.

Namun dalam menelusuri alam perkahwinan kita tidak lari dari ujian dan cabaran.  Setiap ujian dan cabaran itu hendaklah ditempuhi dengan penuh kesabaran dan kuatkan semangat.  Asam garam rumahtangga, ada kala manis dan pahit.  Setiap rahsia dalam rumahtangga tidak seharusnya disebarkan kepada umum.  Setiap masalah yang timbul pastinya ada jalan penyelesaian, tidak perlulah diwar-warkan kepada umum.

Semoga perkahwinan yang dibina berkekalan bahagia dan dirahmati serta diberkati.

Sekian.
posted from Bloggeroid

GA Simple 2015 by Shad

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Greetings and Assalamualaikum.

Jemput join GA Simple 2015 by Shad
Klik Banner untuk JoinHadiah:


Powerbank Pineng (PN-983) x1 Pemenang

Top-up RM5 x10 Pemenang

Hadiah Misteri x10 PemenangPemilihan pemenang adalah berdasarkan random.orgTarikh Giveaway ini berlangsung : 15.1.2015 - 15.2.2015 (11.59pm)

Tarikh Semakan : 16 dan 17 Feb 2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : Selewat-lewatnya 20 Feb 2015=======================

Ads


Program Mykad Smart Shopper 
Jom Aktifkan Mykad


Jika sudi, G+1 Entry/ Like atau Share Entry Jom Aktifkan Mykad Shad ya. 
Terima kasih semua. Jasa anda dikenang.

Terima kasih sudi join Ga Simple 2015 by Shad. Good Luck

Segmen "Jom Masuk Ke Bloglist Shahril !"

Assalamualaikum dan selamat sejahteraLagi sekali join segmen


Entri yang berturutan dengan segmen.

Entri ini sebagai memenuhi undangan dan jemputan dari rakan blogger Shahril.  Bila dah dapat jemputan sibuk macam mana sekali pun kenalah penuhi juga supaya rakan blogger kita tidak berkecil hati.

Betul tak?


Segmen "Jom Masuk Ke Bloglist Shahril !"

Segmen ini akan tamat pada 20 Januari 2015.  Dah tak berapa hari lagi.  Kepada rakan blogger sekelian jom kita berikan sokongan kepada Shahril.   

Semoga cita-cita shahril masuk Universiti tercapai.  Jadi graduan yang berjaya bukan sahaja dengan ilmu dunia tetapi juga ilmu untuk akhirat.

Shahril akan memilih 15 blog secara random untuk memenuhi senarai bloglist shahril yang terbaru. Shahril juga akan masukkan blog korang ke dalam bloglist Shahril selama 3 bulan iaitu dari Januari hingga April.  Untunglah dapat trafik free.

Jom.. klik banner di atas untuk turut serta.


Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Bloglist Sakura


Kuatkan semangat untuk buat entri lagi.  Kebelakangan ini agak sibuk sikit dengan tugas.  Walaupun sibuk perhatian blog harapnya tidaklah terabai.  Semoga semua kesibukan itu berbaloi dan dimudahkan.


Segmen Bloglist Sakura Blog Qaseh Ku


Entri kali ini adalah untuk segmen bloglist Sakura yang dianjurkan oleh rakan blogger pemilik blog Qasehku, Anis.

Sakura bunga yang cantik berasal dari Jepun dan pastinya menjadi pujaan ramai wanita.  Maklumlah wanita seringkali dikaitkan dengan warna pink atau merah jambu.  

Saya sebenarnya tidak pernah jumpa bunga Sakura asli sebaliknya pernah menyimpan bunga sakura tiruan pada zaman sekolah. Ketika itu tidak banyak rumah menyimpan bunga sakura kerana baru diperkenalkan.  

Bunga Sakura sesuai untuk dijadikan sebagai hiasan dalam rumah memandangkan warnanya yang lembut dan mendamaikan.  Bezanya dengan anak-anak yang masih kecil kurang sesuai sangatlah. Tidak pastilah apa yang akan berlaku tetapi saya boleh bayangkan apa yang bakal berlaku di rumah saya bila saya meletakkan sejambak bunga sakura atas meja atau sebagai hiasan di sudut ruang tamu. Alamatnya tinggal tangkai dan berguguranlah Sakura atas lantai.

Eh eh... saya cerita panjang pasal bunga sakura tiada siapa yang suruh tetapi saja ambil kesempatan untuk bercerita mengenai Sakura yang saya tahu.

Sebenarnya Segmen ini akan tamat bila penyertaan dalam segmen ini mencecah 100 blog. Untungnya 100 blog yang menyertai segmen ini akan masuk dalam bloglist Anis.  Siapa kata tak untung... memang rugi.

Okey, jom beri sokongan kepada Anis dan sambil berkenalan dengan rakan blogger yang lain.

Klik banner di atas untuk turut serta.

Terima kasih.


Mutiara kata #10/2015

Assalamualaikum dan selamat sejahteraBoleh jadi kamu benci


Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

(QS. Al Baqarah 2:216)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...