FOLLOWER

2 Februari 2015

Mutiara Kata #15/2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bersabarlah wahai hati



Pertolongan Allah mungkin tidak datang terlalu cepat. Tidak juga terlalu lambat, tetapi pertolongan Allah selalu datang pada saat yang paling tepat. Maka bersabarlah wahai hati...

Ada ganjaran bagi setiap kesabaran demi Allah.

Wallahu a'lam.

o (∩ ω ∩) o
posted from Bloggeroid

Alexa Rank pada 2 Februari 2015

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera


Alexa Rank pada 2 Februari 2015


Hampir sebulan tidak menulis berkaitan Alexa Rank blog ini. Setiap perubahan pada rank diperhatikan setiap hari. Semenjak daripada entri bertajuk Alexa Rank Pertama 2015, ketika itu hingga ke entri ini dikeluarkan saban hari menunjukkan kejatuhan blog ini dalam Rank Alexa. Tiada peningkatan sebaliknya kejatuhan.

Entah sampai bila akan berterusan begini. Namun kejatuhan rank itu tidak menjatuhkan semangat untuk terus berkarya, walaupun Alexa Rank dilihat sebagai penambah imej kepada sesuatu blog.

Info Alexa Rank


Rank : 1,315,232
Links: 242

Perasan juga links blog ini dalam Rank Alexa telah berubah. Ada kaitan barangkali kejatuhan Rank dengan Links. Kerana kedudukan setiap blog turut dinilai melalui links. Bila sudah berubah lorong, jarang sangat sesuatu blog itu dapat bertahan pada rank yang sama. Melainkan blog yang cukup kuat niche dan pengaruhnya dalam dunia blogging.

Walau apapun blog kita cara kita turut mencerminkan peribadi kita. Berani jer buat kenyataan begitu... kan.

~(@^_^@)~ Selamat berblogging.
posted from Bloggeroid

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


Okey... hidup ini mesti sentiasa gembira.
Motif?  
Sekarang masa untuk karang mengarang semakin kurang, jadi ada peluang untuk join giveaway kita ikut saja.  Bukan senang nak perah idea buat giveaway sendiri.
Lantaklah dengan Alexa Rank ke apa ker... memangnya begitu kita buatlah rajin macam mana sekalipun kalau dah dia nak jatuhkan rank blog kita nak buat macam mana lagi. 
Nak cerita pasal rank yang jatuh menjunam tu kat entri lain lah yer... sekarang kita enjoy!!!


GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!


Februari bukan bulan cinta

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Februari bukan bulan cinta


Februari 2015


Februari bulan kedua dalam kalendar Masehi.  Bulan yang turut dikenali dengan bulan kasih sayang. Di mana di dalamnya ada hari kasih sayang.

Jangan kelirukan minda.  Fikir positif.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...