FOLLOWER

16 Februari 2015

Tragedi terseliuh kaki

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tragedi terseliuh kaki

Kaki. Antara anugerah terindah kurniaan Ilahi kepada hambanya. Syukur Alhamdulillah dengan adanya sepasang kaki ini pergerakan menjadi mudah dan lancar. Semoga kaki ini akan terus melangkah ke tempat yang diredai oleh-Nya seperti majlis ilmu. Selain dari itu kaki ini juga digunakan untuk melangkah ke rumah Allah dan ke tempat kerja. Semoga mendapat keberkatan dan rahmat dari-Nya.

Kaki. Awal hari ini di tempat kerja, kaki ini telah melangkah ke dewan besar dengan hasrat untuk melihat dan membantu tugas-tugas yang diperlukan di sana. Tugas penting bagi satu majlis gemilang yang bakal berlangsung keesokan harinya. Namun hati ini pada awalnya berbelah bahagi antara hendak pergi dengan tidak kerana jemputan untuk tugas berkenaan ditujukan kepada orang tertentu sahaja. Bukan kerana hendak berkira tetapi memikirkan keutamaan tugasan di pejabat. Kemudiannya dikuatkan juga tekad untuk melangkah ke dewan besar itu.

Bukan tiada kenderaan tetapi enggan menyusahkan orang lain. Selain dari itu dapat juga memecahkan lemak yang bertapa di segenap sudut kulit ini.

Kaki. Kesedaran mengenai lalai dan cuai itu hadirnya agak lewat. Setelah terjelepuk jatuh terduduk atas lantai baru tersedar. Kerana hendak cepat tiba, mata asyik memerhati pintu di sana tanpa peduli aras lantai yang tidak rata. Kesakitan awal itu dirasakan seketika cuma. Digagahi melangkah kaki meneruskan sisa langkah yang berbaki. Berehat seketika sambil memerhati suasana di dalam dewan. Selesai sudah kerja mereka... hadirku di dewan besar ini agak terlewat. Tidak mengapa, kerana saya bukanlah ajk besar. Sekadar menempel muka menunjukkan hidung yang tidak mancung, terasa juga seperti pipi yang tersorong-sorong. Dibiarkan saja.



Bukan kaki mereka yang terseliuh. Gambar sekadar hiasan

Kaki. Apa juga yang berlaku semuanya ada hikmah yang tersembunyi. Kita tidak akan tahu betapa sakitnya kaki terseliuh melainkan setelah kita merasainya. Kita juga akan terus lalai selagi kita tidak diuji. Semoga ujian kecil ini mampu memberi ingatan dan pengajaran buat diri ini. Semoga kesakitan ini berbaloi dan mendapat ganjaran darinya.


Sepintas lalu berkisar suasana pagi tadi. Gambar candid ini diambil grup wasap. Terima kasih kepada pengirim gambar ini yang memberikan saya kekuatan untuk menulis tentang apa yang berlaku pagi tadi.

Sekian.

posted from Bloggeroid

Mini GA 2015 by LOLLISTA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mini GA 2015 by LOLLISTA


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Senarai hadiah:

1 x Korean Baggy Blouse | 1 x Instant butterfly pearl Shawl + Inner | 5 x RM10 (Topup/Cash)

Mini GA 2015 dianjurkan oleh SimanisLollista

dan disponsor oleh

HY Emporium | Azalyne's Online Shop | Maira Collection

Semoga sukses buat semua.  Terima kasih

February Giveaway by Mellya and Friends

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


February Giveaway by Mellya and Friends


Meriah sungguh meriah.  Bukan sahaja bulan Februari, setiap bulan pun meriah dengan segmen dan Giveaway.  Ada giveaway persendirian dan ada juga Giveawy bersama rakan.  Bagus sangat selain dapat mengeratkan silaturrahim dapat juga menambah kenala dari kalangan rakan blogger cilik dan comel-comel.  Meriah kan? Meriah!!!

Kali ini kita meriahkan pula February Giveaway by Mellya and Friends.  

February Giveaway by Mellya and Friends


Instagram:  yangbaik
Twitter:  yangbaik
FB:  yangbaik

Mangsa Tag:  Akif Imtiyaz

Giveaway ini berlangsung mulai 15 Februari hingga 15 March 2015.  

Klik banner di atas untuk melihat apa yang ditawarkan oleh Mellya dan kawan-kawan melalui giveaway bulan Februari ini.

Jom pakat ramai-ramai beri sokongan.

Terima kasih!!!


Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Mac-April 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 31 Januari 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 28 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Mac-April 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 



  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mac-April dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.
SENARAI PESERTA
Kredit untuk Kak Mialiana
                                                    



RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ



Masih sempat lagi peserta Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 yang satu ini luangkan masa untuk join Red Carpet Giveaway bersama Papaglamz.  Tak sangka pulak saya sempat join giveaway papaglamz. Entah apa pula nak membebel kali ni... walaupun nak bebel tapi idea tak juga keluar.... tersangkut-sangkut entah menerawang kat mana.

Jom lah kita tengok apa yang ada dengan Red Carpet Giveaway oleh Papaglamz...



Red Carpet Giveaway Bersama Papaglamz

Hadiah yang ditawarkan seperti berikut:

  1. Pemenang Top Comentator bakal memenangi  Sustained Released Vitamin C yang berharga RM 92.50 (Nak tahu khasiat vitamin C KLIK DISINI) + RM 10.00 Top up - Pemenang dikira untuk blogger yang memberi komen paling banyak di blog ini sepanjang giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015
  2. Pemenang Sagu Hati x 3 (RM 10.00 Top up)
Giveaway berlangsung dari 16 January 2015 hingga 28 February 2015.

Jom klik banner di atas untuk join giveaway dan kita blogwaking ramai-ramai.  Jangan sampai pitam pulak nanti tak boleh nak blogwalking :P







Giveaway 7 HARI by Syira Lokman

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway 7 HARI by Syira Lokman


Alahai gigihnya saya. Pagi hari Isnin yang biru ini baru nak terkedek-kedek join giveaway.  Hari ini merupakan hari terakhir untuk Giveaway 7 HARI by Syira Lokman.  Memang betullah tak sempat nak join giveaway.  

Giveaway 7 HARI by Syira Lokman


Tanpa sembang lebih banyak lagi... jom kita tengok sekejap antara hadiah yang ditawarkan:

  1. Wang tunai RM50 [Ayuni]
  2. Wang tunai RM10 [Fadzi]
  3. Wang tunai RM10 [Khaty]
  4. Topup RM10 x1 [Inani]
  5. Topup RM10 x1[Azharan]
  6. Topup RM10 x2 [Along]
  7. Topup RM5 x2 [Diee]
  8. 4 helai Sapu tangan vintage x1  [Diee]
  9. Basic H Shaklee RM46 [N.Aqidah Azahar]
  10. Belvya 1 jar (nilai : 85 WM, 95 EM) [Fina]
  11. Review Blog [Nurin]
  12. Tapak Iklan free selama sebulan [Syira]

Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

Klik banner di atas untuk maklumat lanjut.

Tamat : 16 Februari 2015


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...