FOLLOWER

9 Mei 2015

Pemenang Giveaway 1st Anjuran Luarteko.blogspot.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pemenang Giveaway 1st Anjuran Luarteko.blogspot.com


Masih lagi bercerita mengenai hadiah harijadi.

Beberapa kali buat entri penghargaan kepada penganjur menjadikan YangBaik kehilangan idea, tak tahu nak tulis macam mana lagi.  Nak kaitkan antara penyertaan, penganjur dan kemenangan.  Yang pastinya ucapan terima kasih tidak terhingga kepada LuarTeko atas pemilihan ini.

Mengambil petikan dari entri LuarTeko berkenaan senarai pemenang, terdapat seramai 57 orang blogger telah menyertai giveaway yang pertama ini.  Daripada 57 peserta, seramai 17 blogger yang bertuah telah dipilih menggunakan khidmat encik random.org.  Sekali-sekala mesra pula encik random.org.  Namun itulah yang dinamakan rezeki, silih berganti.


Mencari maksud cikai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mencari maksud cikai


Cikai... bukan satu perkataan baru atau bukan baru dibaca.  Cuma YangBaik sedikit musykil dengan maksud, cara guna dalam ayat dan untuk apa perkataan cikai itu digunakan.  Kenapa nak cari maksud cikai?  Bukan untuk buat thesis jauh sekali untuk tujuan SEO. Sebabnya perkataan cikai itu sendiri tiada dalam kamus google.  Entahlah google nak bagi maksud yang bagaimana untuk perkataan cikai. Sekali lagi YangBaik tewas dengan SEO... sungguh lah tak faham.

Baiklah bagi tujuan mendapatkan maksud yang akademik sikit, maka dengan gigihnya YangBaik pun mendapatkan khidmat encik DBP (Dewan Bahasa dan Pustaka) melalui laman web PRPM.

Nak tahu apa maksud cikai sangat kan...


Bloglist Awesome di Blog CekguNorazimah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bloglist Awesome di Blog CekguNorazimah


Alhamdulillah.  Sekali lagi terpilih masuk ke dalam senarai bloglist CekguNorazimah (CN) bagi bulan Mei - Jun 2015.  Rezeki bulan lagi bersempena dengan bulan kelahiran.  Sudah beberapa hari entri ini tertangguh kerana memberi ruang kepada entri lain.

Pemilihan ini dibuat menggunakan khidmat random.org oleh CN bagi penyertaan ke dalam Segmen Bloglist Mei-Jun 2015 by CN yang telah diadakan mulai 1 hingga 30 April 2015.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...