FOLLOWER

13 Mei 2015

Bawa Inas ke Klinik Dr Zakaria

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bawa Inas ke Klinik Dr Zakaria.  Sudah tiga hari Inas dok merengek. Selsema dan batuk-batuk. Nampak seperti tidak teruk. Dibiarkan saja sembuh dan baik dengan sendiri. Kononnya nak bagi antibodi kuat dan teguh.

Tapi tidaklah dibiarkan begitu saja. Pemantauan tetap juga dilakukan, tak boleh main panas banyakkan minum air kosong. Tapi dihentamnya minum ais, air kosong tak nak minum langsung, pantang suam sikit diletaknya ais penuh cawan.

Petang tadi balik rumah, Inas melepek depan tv. Nampak macam okey lah tu. Boleh gelak-gelak lagi. Tapi bila dekat baru perasan ada kesan bintik-bintik merah pada muka dan tangan. Nak kata campak tak juga tapi tak tau lah apa jenis penyakitnya. Tak boleh jadi, kena bawa ke klinik nie...

selfie sementara tunggu ubat

Namun namapun budak-budak, bukannya mahu duduk diam. Melainkan dah tak lalu bergerak sangat.

Di klinik, bukan main lagi ceria. Apa saja soalan yang doktor tanya semuanya Inas jawab dengan tertib. Macam tak percayapun ada juga. Betul ke apa yang dia jawab tu. Tapi Doktor Zakaria nampak macam yakin dan percaya jer dengan jawapan Inas. Kira betul lah tu.

Menurut doktor, bintik-bintik merah tu bukan campak tetapi sejenis alahan. Lega sikit bila dengar penjelasan doktor. Risau juga kot-kot penyakit lain.  Inas dibekalkan dengan ubat demam, selsema, batuk, antibiotik dan losyen calamine untuk disapu pada bintik-bintik merah pada kulitnya.

Inas dengan ubat serasi sangat. Tak perlu paksa. Kalau boleh setiap jam nak makan ubat.

Semoga Inas cepat pulih.
posted from Bloggeroid

Tak menghargai perasaan dan pengorbanan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tak menghargai perasaan dan pengorbanan


Selingan


Keywords hari ini


Kesedaran





Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalamualaikum :)
[CLICK BANNER TO JOIN!]
Simple Anniversary Blog Giveaway dianjurkan oleh Arrien Amani sempena meraikan Ulangtahun Blog Arrien Amani yang ke-5. GA disponsor oleh Arrien | Mama darwiish | Nur Azizah.
Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Simple Anniversary Blog Giveaway by Arrien.! Giveaway berlangsung dari 8/4/2015 - 8/5/2014.16/5/2015.

Url Facebook: yangbaik
Url Instagram: yangbaik

8 Pemenang bertuah dicari!


D2D's First Giveaway by Edrina

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalamualaikum...

Annyeong Haseyo...





Simple and easy GA. meh join ramai2 ;))

 D2D's First Giveaway by Edrina
D2D's First Giveaway by Edrina
CLICK BANNER UNTUK JOIN ;)
Syarat-syarat penyertaan ::

1. Blogger Malaysia

2. Follow Blog:-

3. Like fanpage: 


5. Buat entry di blog anda bertajuk "D2D's First Giveaway by Edrina"

6. Copy coding yang disediakan, paste di ruangan html entry di blog anda dan publish entry tersebut.

7. Tinggalkan link entry anda dalam ruangan komen di SINI

8. GA bermula pada 12.00AM, 9 Mei 2015 dan tamat pada 11.59PM, 9 Jun 2015


18 pemenang dicari dan pemenang ditentukan melalui Top Referral dan cabutan bertuah secara manual oleh penganjur sendiri

Senarai Hadiah:
• CASH RM20 (Top Referral)
• Bawal Zarazuri (x5)
• Bookmarks LE (x3)
• Topup RM10 (x3)
• Hot Perfume (x2)
• Alfafa Shaklee (x1)
• Barang Craft (x3)


Giveaway ini di'sponsor oleh:




Bila pakaian terkena kotoran

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bila pakaian terkena kotoran


Apa pendapat Anda bila ada seseorang yang pakaiannya terkena air kencing, lalu ia hendak mensucikannya dengan air kencing pula? Mungkinkah air kencing itu dapat mensucikannya? Tentu saja tidak! Kotoran tidak dapat disucikan kecuali dengan sesuatu yang suci. Begitu pula halnya keburukan yang pernah kita lakukan, tidak akan dapat terhapus kecuali dengan memperbanyak melakukan kebaikan.

(Sufyan ats-Tsauri)

Gambar hiasan

CPUV Mei 2015 | Panadol - Superhero Parents

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


CPUV Mei 2015 |  Panadol - Superhero Parents


Pertama kali untuk bulan Mei 2015.  Setelah sekian lama tidak keluarkan entri berkenaan CPUV. Beberapa CPUV bulan April telahpun dikreditkan dan masih lagi bertapak dalam kempen CPUV di Nuffnang.  Lama tidak buat entri CPUV bukanlah kerana merajuk dengan Nuffnang tetapi ada sebab lain yang skema dan pastinya ramai orang tahu.

CPUV Pertama Mei 2015

Panadol - Superhero Parents.  Iklan ini barangkali sudah biasa kita melihatnya di kaca TV.  Tetapi di blog ini ada juga pernah terlihat kelibatnya dua tiga kali. Sepertinya tidak berapa perasan jer.  Nak baca kisah lain mengenai superhero ini boleh baca di blog Beautufulnara.

Untuk rekod CPUV bermaksud COST-PER-UNIQUE-VISIT.  Antara kempen yang dinanti-nantikan oleh blogger yang memasang widget iklan Nuffnang di blog.  

Terima kasih Nuffnang dan Panadol.

Aneka butang baju terpakai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Aneka butang baju terpakai


posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...