FOLLOWER

15 Mei 2015

1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi. Bahagia rasanya bila dapat update entri setiap hari. Terutama dalam satu hari tu dapat update banyak entri, bukan dua atau tiga dan bukan juga empat tetapi lebih dari itu.  Begitulah resam blogger kan.  Ada masa bila kita tiada idea ada rakan blogger yang membantu bagi idea untuk buat entri dengan menganjurkan segmen dan giveaway. 

Mungkin ada ada sebilangan blogger yang tidak suka dengan segmen atau giveaway.  Tidak kisahlah itu hak peribadi dan kita tiada hak untuk menghalang selagi ianya tidak bercanggah dengan resam kita sebagai manusia normal.

http://mimirheem.blogspot.com/2015/05/1st-giveaway-by-blog-princess-mimi.html

Kali ini YangBaik ambil kesempatan untuk menyertai giveaway anjuran rakan blogger Princess Mimi.  Tengoklah pada banner segmen comel dan manja ala-ala princes juga kan...

Semoga giveaway pertama ini mendapat sambutan.  

Teruskan sokongan kepada rakan blogger Princess Mimi dengan klik banner di atas untuk join giveaway pertamanya ini.

Tempoh giveaway ini akan tamat pada 31 Mei 2015.

Klik banner di atas untuk turut serta.

YangBaik tag Irrayan dan TengkuButang.  Anda semua juga dijemput menyertai giveaway ini.

Terima kasih.

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)



 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015 

YangBaik tag Maria Firdz , Ms Kejupenyet dan Manan Qayyim serta anda semua.

Terima kasih!!!

MQ Mencari Rakan - BlogList Mei & Jun

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


MQ Mencari Rakan - BlogList Mei & Jun. Kalau tak silap MQ tu adalah initial untuk Manan Qayyim. Rupanya dalam diam rakan blogger ini dah buat blog baru.  Pernah kenal Manan Qayyim ni melalui blog lamanya dulu yang sekarang ni rasanya dah tidak aktif. 

Elok juga MQ datang menjemput.  Boleh YangBaik tambah senarai dalam Blog List.  Blog List lama YangBaik pun dah kehilangan semasa tukar template.  Senarai rakan blogger yang ada dalam Blog List sekarang ini ada juga dari kalangan rakan lama dan ramai juga kalangan rakan baru.

http://owh.mananqayyim.com/2015/05/mencari-rakan-bloglist-mei-jun.html

Untuk rekod dan makluman, blog YangBaik sekarang ni dalam proses mengenalpasti niche.  Ohh... pening kepala sebenarnya apa yang nak ditetapkan.  Sebabnya YangBaik lebih suka menulis apa saja yang terlintas dalam fikiran.   

Buat masa sekarang blog YangBaik sedang berusaha untuk menetapkan niche kepada gaya hidup (lifestyle) dan kekeluargaan (family).  Namun sesekali akan diselitkan juga entri berkaitan isu semasa, motivasi.  Memang tak boleh lari la... dengan entri yang merapu meraban nie... 

Kepada rakan blogger yang berminat untuk turut serta dalam pencarian blog list MQ sila klik banner di atas.

Buat masa ni tiada tarikh tutup tetapi MQ mencari 50 peserta terawal.  Apa lagi... cepat-cepat klik banner di atas.

Jangan segan-segan klik butang share di bawah ni ehh... Terima kasih!!!

Ujian kebaikan dan keburukan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ujian kebaikan dan kebaikan.  Sekadar berkongsi hikmah untuk peringatan diri sendiri.  Biarpun hikmah ini berulang kali disiarkan.  Namun kita sering alpa dan lalai.  Semoga peringatan ini memberi kesan dalam kehidupan.

Pilihan kehidupan

Barangsiapa melihat kebaikan-kebaikan dirinya sendiri, maka ia akan diuji dengan melihat keburukan-keburukan orang lain. Dan Barangsiapa melihat keburukan-keburukan dirinya sendiri, maka ia akan selamat dari melihat keburukan-keburukan orang lain. Dan barangsiapa menyangka bahwa seorang saudaranya muslim sedang ditimpa fitnah, maka sesungguhnya dirinya sendirilah yang sedang ditimpa fitnah. (Mahfudh bin Mahmud)

 Semoga bermanfaat buat semua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...