FOLLOWER

27 Mei 2015

Hari Tanpa Tembakau Sedunia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Hari Tanpa Tembakau Sedunia


Baru tahu atau buat2 tak tahu?

Bukan takut kepada makhluk halus

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bukan takut kepada makhluk halus.  Orang Mukmin wajib takut kepada Allah SWT sahaja, bukan takut kepada makhluk halus.  Jika kita takut dengan mereka, ini memberi maksud penggantungan kita kepada Allah SWT masih rapuh dan perlu dipertingkatkan lagi.  (Tuan Guru Dato' Dr Haron Din)sumber:  Facebook


1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88.  Sudah beberapa hari entri di blog YangBaik sunyi dengan segmen atau Giveaway.  Mungkin juga kerana tidak berjumpa dengan blog yang anjur segmen atau GA atau juga kerana segan sebab kerap sangat join GA.   Kali ini YangBaik join segmen GA pertama yang dianjurkan oleh rakan blogger Afizah Azmi melalui blognya juga bernama Afizah Azmi.  Jarang sekali jumpa blog yang nama pemilik atau penulisnya adalah sama.  

Banner Segmen

http://afidahazmi88.blogspot.com/2015/05/1st-segmen-giveaway-by-afidah-azmi88.html

Menjadi satu kelaziman bagi mana-mana blog untuk buat entri mengikut isu semasa dan situasi semasa. Oleh kerana sekarang ni sudah hampir bulan Ramadhan dan seterusnya diikuti dengan hari raya ... maka segmen ini dibuat bersempena dengan nak puasa dan nak raya juga. Walaupun masih awal tetapi persediaan perlu ada dari sekarang ... betul tak?

Kira kita nak ambil kesempatan dan ambil peluang dan kerajinan rakan blogger yang menganjurkan segmen dan giveaway.

Segmen ini berlangsung selama satu bulan mulai 27 Mei 2015 hingga 27 Jun 2015.

Jom klik banner di atas untuk ikut serta.  Kita meriahkan segmen pertama anjuran rakan blogger Afidah Azmi.

Barang yang lepas jangan dikenang... bersedih jangan berduka pun jangan.

Sembunyikan kebaikan dan keburukan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sembunyikan kebaikan dan keburukan.  Selagi kita bernama manusia, tidak lagi dari membuat silap.   Walaupun kesilapan itu bukanlah sesuatu yang disengajakan.  Tetapi selalu juga kesilapan itu yang disebut-sebut dan dijual sana sini.  Malu sungguh.

Jangan lah kita berlaku zalim kepada orang lain jika tidak mahu diri kita dizalimi.Diantara bentuk kedzaliman seseorang terhadap saudaranya adalah apabila ia menyebutkan keburukan yang ia ketahui dari saudaranya dan menyembunyikan kebaikan-kebaikannya.  (Ibnu Sirin)

Hentikan kezaliman.  Tamatkan budaya buli.  Berikan nasihat dan pengajaran yang baik selain daripada buli atau dera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...