FOLLOWER

2 Jun 2015

Penentuan itu bukan milik kita

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Penentuan itu bukan milik kita. Biasa kita dengar ungkapan "kita mampu merancang tetapi takdir yang menentukan". Biasakan! Bukanlah bermaksud saya hendak menolak perancangan kita, tetapi begitulah lumrah dalam kehidupan seharian.

Kita semua bahkan semua orang telah merancang yang terbaik untuk melaksanakan sesuatu tugasan. Namun bila tiba hari kejadian ada pula dikalangan ahli kita yang ditimpa musibah. Kita tahu dan semua orang tahu bahawa musibah itu tidak diminta. Tiada siapa yang meminta ditimpa musibah.

Musibah yang melanda ahli kita itu pastinya turut memberi kesan kepada kita. Dengan itu kita perlu ada perancangan kedua atau pasrah saja dengan apa yang bakal kita terima.



Semoga setiap perancangan kita mampu terlaksana dengan baik tanpa aral melintang. Namun setiap rintangan yang tiba sebenarnya ujian ketabahan buat kita.

Sekian.
posted from Bloggeroid

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN

Pencarian bloglist bagi bulan Julai-Ogos 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 1 Jun 2015, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.58 malam. Semua dijemput untuk sertai segmen mudah ini. 

Syarat-syaratnya : 

1. Follow blog CNAdd To Circle G+CikguNorazimah dan Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

2. Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Julai-Ogos 2015 by CN"  

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :





Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Mei-Jun dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Julai 2015.


SENARAI PESERTA


Kredit untuk Kak Mialiana

Baju Muslimah

CPUV Pertama Jun 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


CPUV Pertama Jun 2015.  Nuffnang masih lagi relevan walaupun ada sebahagiannya tidak setuju dengan cara agihan CPUV atau mana-mana kempen.  Untuk mendapat tempat dalam senarai CPUV di Nuffnang tidaklah susah, yang penting sentiasa mengikuti perkembangan semasa dan ikut peraturan.  Adalah penting untuk sentiasa kemaskini blog dengan entri yang bermanfaat.

Blog YangBaik bukanlah blog yang top meletop tetapi lebih kepada blog "Cap Ayam" dan blog picisan.

Mengapa?  Kerana blog ini tidaklah sehebat blog lain tetapi mempunyai idea sendiri untuk mengeluarkan entri dan kekal dengan cara sendiri.  Bukan tidak meniru tetapi meniru dengan profesional... tidak berlebih-lebihan.

Ko dah kenape?  Sendiri jawablah.  Sebenarnya nak bercerita untuk kesekian kalinya, Nuffnang bermurah hati dengan meletakkan kempen CPUV berturut-turut hari.  Tidak dinafikan juga kadang-kadang hampir 2 ke 3 minggu tiada kempen yang melekat.  Mungkin juga kerana kurangnya trafik yang masuk atau kerana sudah lama tidak update profil blog.

CPUV Pertama Jun 2015


Cool Tea - Product Awareness.  Kempen CPUV pertama untuk bulan Jun 2015.  Kempen yang ke berapa untuk tahun 2015... tidak pula diperiksa, malas nak kira.  Tengoklah kalau sempat kira nanti kita update bilangan kempen CPUV yang pernah melekat di blog YangBaik.

Untuk kempen kali ini, perasan juga iklan tersebut berlegar-legar di blog ini pada 1 Jun 2015, tetapi tidak sempat nak capture dari mana.  Elok juga dalam cuaca panas seperti sekarang, dapat menikmati Cool Tea sejuk jer. Kan

Akhir kata, terima kasih kepada Nuffnang dan Cool Tea.  Semoga kerjasama erat seperti ini terus berkekalan.

Jom kita cari ada ada dengan Cool Tea.


Giveaway : 1st Anniversary Yana & Dean

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalamualaikum w.b.t.


1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2015 : Alhamdulillah, hari ni genap 2 tahun usia perkahwinan Yana dengan Mr.Yogi. Suka, duka, masam, manis...berjaya ditempuhi bersama. Tapi masih jauh lagi perjalanan kami. Ulangtahun ke-2 pun, kami masih lagi berdua. Insyaallah...berkat doa berterusan daripada kami berdua, daripada ahli keluarga dan semua yang mengenali, manalah taw bila tiba waktunya nanti kan. 

Hari ini juga, dengan kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan 


Klik BANNER untuk join (^^,)

SENARAI HADIAH :


Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang
Sekotak mineral coffee x 1 pemenang
BVR Collagen x 1 pemenang
Topup RM5 x 1 pemenang
Jeju Mask x 3 pemenang

Keychain Sarawak x 3 pemenang

*Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan menggalakkan (^^,)

TARIKH GIVEAWAY : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015



Segmen Blogwalking By Cik Yana

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Blogwalking  By Cik Yana.  Segmen pertama untuk bulan Jun.  Seperti biasa juga pasti ada banyak lagi segmen dan giveaway atau contest yang akan berlangsung.  Bulan Jun pastinya ada segmen yang menarik memandangkan hari raya akan tiba pada bulan hadapan dan ramai juga rakan blogger dalam perancangan untuk membuat kejutan pada bulan Jun... 

YB?  Tunggu dan lihat sajalah dulu.

Sementara itu mari kita lihat dulu apa yang ditawarkan oleh Segmen Cik Yana.


Banner Segmen Blogwalking By Cik Yana
Segmen Blogwalking  By Cik Yana

Pertama sekali untuk join segmen ini klik banner di atas.

Untuk makluman awal, 3 peserta yang bertuah akan Cik Yana review pada bulan nie jugak dan 10 peserta yang bertuah akan diletakkan di bloglist Cik Yana.  Untung kan?  Dapat trafik dan link percuma dari blog Cik Yana.

Apa tunggu lagi, jom kita pakat ramai-ramai menyertai segmen ini.  Pesanan penting sekali lagi, jangan lupa klik banner di atas.

Selamat bersegmen kepada semua.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...