FOLLOWER

6 Jun 2015

Berbangga dalam majlis

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Berbangga dalam majlis.  Tidak kira majlis apa pun yang kita hadiri pastinya kita hendak memberikan penampilan yang terbaik.  Bagi YB apa pun penampilan kita biarlah patuh pada syariah dan tidak berlebih-lebihan.  Sebaliknya jika sesuatu majlis itu ada temanya sendiri, pastikan tema itu tidak lari dari kehendak syariah dalam cara kita berpenampilan.  Sekiranya tema yang diberikan melarikan kita dari patuh pada syariah adalah wajar kita tidak menghadiri majlis sebegitu.


Gambar 9.  sekadar hiasan

Semoga kita sentiasa menjaga penampilan dan bicara kita sepanjang majlis.

Apabila seseorang sedang berbicara dalam suatu majelis, kemudian timbul dalam dirinya rasa ta'ajub (berbangga diri) dengan pembicaraannya tersebut, maka hendaklah ia diam. Sebaliknya, apabila ia sedang diam dalam suatu majelis, kemudian timbul dalam dirinya rasa ta'ajub dengan diamnya tersebut, maka hendaklah ia berbicara.  (Ubaidillah bin Abi Ja'far salah seorang ahli fikih dan ahli hikmah negeri Mesir pada zamannya)

Kutip hikmah untuk pedoman.  Sekian.



June Mini Giveaway by Shyue Kim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


June Mini Giveaway by Shyue Kim.  Merajinkan diri join giveaway apa salahnya.  Sementara masih berkesempatan, YangBaik akan join giveaway terutama yang mudah dan ringkas.

Untuk Mini Giveaway ini, dah terlebih rajin pulak buat tambahan ayat segala bagai lagi.


JUNE MINI GIVEAWAY
[Click Banner]




Syarat-syarat penyertaan :

1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim

2.Copy + Paste code dibawah

3. Follow blog Shyue Kim dan Google + Shyue Kim

4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset

5. Tag 2 blogger lain pastikan mereka tahu - Jika tidak menjadi kesalahan YangBaik ingin tag anda semua ... jom serta mini giveaway by Shyue Kim.

6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini.

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi join GA yg tak seberapa ni. ^^


Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy.  Bestnya join giveaway lagi.  Kali ini giveaway anjuran Bicara Mummy.  Senang sangat nak join giveaway ini sebabnya Mummy dah siapkan coding dan tinggal nak salin dan tampal jer kat entri.  Kalau rajin sikit tambah ayat sikit macam YB buat nie. Rajin kan??

Tengoklah banner giveaway yang besar gerabak tu... kalau tak nampak saja sangat lah korang nie.

Jom kita tengok apa pula Bicara Mummy mengenai giveaway yang dianjurkan ini.

Giveaway 2015, Jun 2015, Bicara Mummy

GIVEAWAY JUN 2015 OLEH BICARA MUMMY

Sempena bulan ulang tahun perkahwinan ke 3 tahun kami. 

Kami mengadakan simple giveaway yang mudah untuk di menangi. Hanya ikuti syarat Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy :

1) Buat satu blogpost entri 'Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

2) Follow / Add :

3. Tinggalkan komen di sini


SENARAI HADIAH :

Wang Tunai RM5 + Slazenger All In One World Wide Universal Adaptor x 1 pemenang 

Wang Tunai RM5 + Tudung Bawal Satin x 1 pemenang

Tudung Bawal Gucci x 1 pemenang

RM10 (wang tunai) x 4 pemenang

Perfume tanpa alkohol yang mampu bertahan 4-5 jam x 1 pemenang

TARIKH GIVEAWAY :
5 JUN  2015 ~ 14 JUN 2015 (11.59 MALAM)

PENGUMUMAN PEMENANG:

19 JUN 2015, JAM : 3 PETANG 

Pemenang akan di pilih melalui random.org dan juga yag telah memenuhi kriteria yang di tetapkan. Semoga berjaya dan terima kasih kerana menyertai  ''Giveaway Jun 2015 oleh Bicara Mummy '

Jom klik banner di atas.


Pemenang Wide Shawl

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Pemenang wide shawl.  Terbelit lidah nak sebut shawl.  Nak eja pun sampai 3 kali tersilap... hehehe. Bukan apa teruja sangat sebab terpilih sebagai pemenang 2 helai wide shawl.  Alhamdulillah. Rezeki di bulan Jun juga bersempena dengan Hari Raya yang bakal tiba.  Tidak sangka boleh terpilih sebagai penerima shawl.

Menang Wide Shawl

http://mimirheem.blogspot.com/2015/06/pemenang-1st-giveaway-by-blog-princess.html

Eh Eh  dok bercerita pasal menang wide shawl tapi tak cerita pulak menang dari mana.

Sebagai menghargai penganjur giveaway, entri ini ditujukan khas buat beliau iaitu Mimi.  Hadiah ini shawl ini dimenangi melalui penyertaan dalam 1St GIVEAWAY By Blog Princess Mimi.  Terima kasih Mimi dan tahniah juga kepada rakan blogger lain yang telah terpilih sebagai pemenang.

Hadiah belum sampai lagi.  In shaa Allah bila sampai kelak dan ketika itu YB berkelapangan YB buat entri lagi.

Sekian.  Terima kasih kepada semua dan ...

Mini Giveaway By Nuha

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Mini Giveaway By Nuha.  Masih lagi join giveaway anjuran rakan blogger.  Kali ini giliran Nuha pula anjurkan mini giveaway.  Seperti YB juga Nuha sebelum ini selalunya join giveaway anjuran rakan blogger.  Namun naluri seorang blogger kan... asyik join giveaway blogger lain jer tak best juga.  YB kurang pasti pula Mini Giveway ini yang keberapa Nuha telah anjurkan.

Celoteh banyak pun tak siapa nak baca.  Jom kita tengok ada apa dengan mini giveaway by Nuha.


http://www.nuhahayati.com/2015/06/mini-giveaway-by-nuha.html

Mini giveaway ini berlansung mulai 1 hingga 7 Jun 2015.  Tinggal satu hari lagi.  Masih sempat rasanya kepada rakan blogger yang hendak turut serta.

Klik banner di atas untuk join sebagai tanda sokongan kepada rakan blogger, Nuha.

Hadiah yang ditawarkan agak lain sikit iaitu 30 RESEPI JUADAH BERBUKA PUASA. Sesuai sangatlah untuk bulan puasa yang bakal tiba. 

Apa tunggu lagi, hadiah dah tahu.  Cepatlah klik banner di atas... cepat!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...