FOLLOWER

30 Jun 2015

Rangking Alexa Blog YangBaik Jun 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Rangking Alexa Blog YangBaik Jun 2015


Ada apa dengan Alexa Rank?  Banyak adanya.  Boleh dapat trafik paling tidak dapat perhatian juga dari Alexa Rank.  Maka bila dapat perhatian dapatlah meningkatkan taraf blog cop kaki ayam nie. Blog picisan sangat kan.  

Malas nak tulis banyak-banyak, jom lihat rangking Alexa Rank blog YangBaik pada penghujung bulan Jun 2015.  

Alexa Trafik Rank Jun 2015

Global Rank:  1,015,553 1,851,400

Rank in Malaysia:  8,167

Global Rank:  1,601,743 
Rank di Malaysia:  12,759 

Walaupun melepasi sebulan YangBaik tidak update trafik Alexa Rank, nampaknya ada sedikit kenaikan.  

Harus berusaha lebih gigih lagi.

Bagaimana pula trafik rank blog rakan blogger yang lain yer?


RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE


Memang best dan teruja sangat bulan puasa nie join giveaway raya.  Untung-untung dapat duit raya dan baju raya atau kueh raya.  Boleh tampung yang mana kurang kat rumah tu.   Anak-anak pun tumpang gembira sebab boleh tumpang hadiah yang umi dapat... hehehe.  Tetapi join giveaway bukan sahaja kerana hadiah yang ditawarkan.  Yang turut penting adalah persahabatan di kalangan rakan blogger.  Ada blogger baru dan lama yang join giveaway, langsung kita tidak kenal.  Kita ingat kita dengan blog kita dan rakan blogger dalam group kita saja.

Jangan tidak tahu di luar sana masih ramai lagi rakan blogger yang baru dan lama tetapi kita tidak tahu.   Jadi, bila kita join giveaway, bukan sahaja dapat trafik tetapi dapat berkenalan dengan peserta yang join giveaway.  Janji kita rajin blogwalking melalui senarai yang disediakan oleh penganjur. Tak gitu cik Rafidah?

Panjang pula celoteh YangBaik kali ini.  Bukan apa teruja sangat nak join giveaway.

Baiklah oleh kerana YangBaik sudah kekeringan idea nak mengarang, jomm kita tengok apa yang ditawarkan oleh RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE


RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE

Syarat penyertaan

Setiap giveaway pastilah ada syarat-syaratnya kan.  Bukan sekadar tangkap muat jer.  Meh tengok syaratnya
  1. Blogger Malaysia. Mesti yg berada di Malaysia jugak.
  2. Buat entry bertajuk 'RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE' 
  3. Letak banner di atas tu kat entry korang & linkkan banner ke entry RAYA GIVEAWAY BY RAFYDAHOUSE.
  4. Tag 4 kawan blogger korang, pastikan kawan2 korang tu tau.
  5. Follow blog sy ni & also follow instashope sy :-- sitishoppe (It's ok if u dont have insta)
  6. Publish kan entry korang yg comel tu & tinggalkan link entry korang di ruangan komen di SINI

Senarai hadiah

  1. Dress
  2. Wide shawl
  3. Peel off nail polish
  4. HADIAH MISTERI (extra sempena raya tahun ni)

Apa lagi menarik kan .. So klik banner di atas untuk join.

Giveaway ini bermula dari 15 June 2015 sehingga 5 July 2015.

Rakan blogger yang ditag ialah:
  1. Syira Lokman
  2. Azhafizah
  3. Yumida
  4. Akif Imtiyaz
Good luck!!!






Cara terbaik menanamkan keimanan dan akhlak dalam diri anak kecil

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Cara terbaik menanamkan keimanan dan akhlak dalam diri anak kecil


Anak-anak ibarat kain putih dan kita sebagai ibu bapalah yang memberikan corak dan warna kepada kain putih itu.  Andai cantik maka cantiklah jadinya, walaupun ibu bapa bukanlah orang seni.

Takut nak tulis pasal anak-anak, sebabnya diri sendiri pun kadang-kadang ada juga terlepas pandang dan mendidik anak-anak.

Bunga hiasan

Sesungguhnya cara terbaik untuk menanamkan keimanan dan akhlak yang terpuji dalam diri anak kecil adalah dengan memberikan contoh nyata dan perilaku yang baik. Sesering apapun kita berbicara kepadanya tentang shalat –misalnya- maka tidak akan banyak berpengaruh, kecuali jika ia melihat kita (sebagai orang tua dan pendidik) senantiasa menjaga shalat lima waktu tepat pada waktunya. (Abduh Majalli)

Tidak sukar untuk mendidik anak-anak seandainya kita sendiri pandai menjaga tingkahlaku. Perkongsian ini diharapkan dapat dijadikan iktibar dan peringatan buat diri yang sering alpa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...