FOLLOWER

22 Oktober 2015

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE


Sebab tiada idea nak menulis entri sendiri maka YangBaik gagahkan juga join giveaway.  Walaupun join giveaway, entry tetap ada.  Join giveaway juga sebagai satu lagi langkah supaya tidak terputus hubungan dengan rakan blogger walaupun YangBaik sendiri kadang-kadang tidak sempat nak melawat ke blog semua peserta.  Sebab Yangbaik hanya join sebagai peserta dan bukan penganjur. hew hew hew... entah apa-apa aje kan.

Sekarang dengan rasminya juga YangBaik join Oktober Giveaway by Mekzumbie.  Bukan Zombie. Sekali lagi yer... bukan zombie tetapi mekzumbie. Jangan ditanya mengapa Mekzumbie, sebab YangBaik tidak tahu walaupun sudah mencarinya kat blog (sebenarnya tak cari betul2 pun).  Korang cubalah belek lebih sikit kat blog tu... kot2 boleh jumpa, ceritalah kat blog korang pulak yer. 

YangBaik tak boleh nak celoteh panjang-panjang sangat nanti jadi entri lain pulak.  Oleh itu, marilah kita tengok apa yang Mekzumbie telah sediakan untuk giveawaynya kali ini.

Oktober Giveaway by mekzumbie
Oktober Giveaway by mekzumbie

Jangan lupa klik banner di atas atau klik SINI untuk melihat syarat yang disediakan.  Jangan risau syarat tak susah tetapi klik banner di atas itu merupakan salah satu daripada syaratnya. Hehehehe

Giveaway ini berlangsung mulai 18 Oktober 2015 dan tamat pada 31 Oktober 2015.

Hadiah mekzumbie
Hadiah
Di atas adalah gambaran hadiah yang disediakan kepada peserta yang bertuah dan mesra random.org. Macam mana nak mesra dengan encik random?  Ikut suka korang lah.  YangBaik tak tahu... huhuhuu

Jom berikan sokongan kepada Mekzumbie.  


GIVEAWAY CIK BELBEL TURN TO 22th

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GIVEAWAY CIK BELBEL TURN TO 22th


Pertama kali join giveaway YB agak kelam kabut sikit, tak tahu nak buat macam mana.  Ada satu masa sekadar letak banner dan terus publish macam entry Wordless Wednesday.  Tetapi lama kelamaan setelah diperhatiakan entry rakan blogger sedikit demi sedikit dapat idea macam mana nak buat entri.  Tidaklah sekadar letak banner dan bagi link.  

Kali ini, YB meneruskan legasi dengan join giveaway anjuran cik belbel.  Giveaway pertama katanya dan bersempena Birthday yang ke-22 pada bulan October ni.  Happy Birthday my dear cik belbel. :D Penyertaan yang ramai ke giveaway ini memadai sebagai hadiah hari jadi... wah... akak suka lah dengan statement tu.

Tanpa membebel lebih panjang lagi mari kita tengok apa yang cik belbel sediakan untuk giveaway pertamanya ini.  

Giveaway Cik BelBel
Giveaway Cik BelBel

Pertama kali apa yang perlu dilakukan adalah klik banner di atas untuk lihat syarat yang lebih lanjut.

Ini adalah entri YangBaik maka, nak tirupun boleh juga tapi kalau dapat kredit lagi bagus kan. Heehehe

YangBaik tak ingat pula kalau pernah buat majlis sambut birthday.  Maaf lah memang tak pandai pun nak buat majlis segala bagai ni.  Teringat juga masa ulangtahun ke-21, rakan sekerja menghadiah pen dan mug.  Masih lagi simpan sampai sekarang.  Untuk sambutan lain-lain tu tiadalah majlis yang happening, tetapi ucapan yang penuh bermakna dari rakan-rakan dan insan tersayang saja. Paling penting ingatan.

Apa pula agaknya pengalaman rakan blogger yang lain pula ya.  Jika ada cerita yang lebih menarik dari pengalaman YangBaik bolehlah kongsikan bersama.  

Jom join giveaway ini, boleh kongsikan pengalaman sambut hari jadi.

Cepat cepat, giveaway ini tamat pada 31 Oktober 2015.

Selamat berusaha !!!


Giveaway Duit Saku Dari BBL

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



< Klik gambar untuk join >


Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang


Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :


1. Add BBL di
Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti



BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Mengapa Mencari Yang Halal

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Mengapa Mencari Yang Halal


Kerana yang halal itu baik.  Dari situlah tumbuhnya segala yang bermastautin dalam diri kita yang bakal membawa kita ke jalan yang seterusnya dan perhentian yang tidak akan ada perjalanan lagi.


Mencari Yang Halal

Mencari Yang Halal


Bertakwalah kepada Allah dan carilah rezeki yang telah ditetapkan oleh Allah untukmu dengan cara yang halal, karena sesungguhnya jika Anda mencarinya dengan cara yang tidak halal maka Anda tidak akan mendapatkan melebihi apa yang telah ditakdirkan untukmu.  (Muhammad bin Sirin)

Peringatan ini wajar sentiasa bermain di minda.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...