FOLLOWER

23 Oktober 2015

Entri Menari Minggu Ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Entri Menari Minggu Ini


Setiap entri yang dikeluarkan semuanya menarik.  Menarik pada mata kasar penulis blog ini tidak lebih dari itu.  Kerana entri itu dikeluarkan pada saat tertentu yang melambangkan situasi semasa serta pengalaman semasa juga dari penghayatan kepada alam.

Berikut adalah antara 10 entri menarik yang menjadi pilihan ramai. 

Entri Menarik Minggu Ini


Untuk melihat kandungan entri ini anda boleh klik pada kotak 'POPULAR' di tepi blog.  Mungkin juga ketika anda klik di situ pada waktu lain senarai popular itu sudahpun berubah.  

Ada kekuatan tersendiri dalam setiap entri.  Mungkin juga ada kaitan dengan pembaca yang membuat pilihan.

Terima kasih kepada awak semua yang sudi menjejaki blog picisan ini.

Selamat berblogging secara berhemah.

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY


GMBM adalah ringkasan bagi Grup Mama Bloggers Malaysia. Grup ini telah ditubuhkan pada 21 Oktober 2014, dan tahun ini genaplah satu tahun GMBM ditubuhkan. Bersempena dengan ulangtahun pertama, GMBM dengan ini menganjurkan 1st Anniversarry giveaway.

YangBaik juga dengan rasminya dengan ini menyertai GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY. Walaupun bukan ahli GMBM, tetapi giveaway ini terbuka kepada blogger Malaysia. Nak tengok sejauh mana giveaway dijayakan. 

Jom kita tengok apa yang disediakan oleh GMBM.
GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY
GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY


JOM MERIAHKAN SEGMEN GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY 

KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

DETAIL SEGMEN

** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally, Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.


Selamat maju jaya kepada GMBM.

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh


Kalau dah jodoh tak ke mana.  Begitulah juga kalau dah jodoh dengan blog pastinya berblogging juga.  Sesibuk manapun pasti nak juga buat entri sikit.  Tapi intro entri ini macam entri orang 'mati kutu' tiada idea nak mengarang.  

Langsung YangBaik buat entry untuk menyertai Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh.  Best hadiahnya, sebuah novel hasil karya novelis Elee Mardiana.  

Giveaway irrayan | Kalau Dah Jodoh
Giveaway irrayan | Kalau Dah Jodoh

Untuk melihat syarat dan cerita disebalik giveaway ini sila klik banner di atas atau klik saja di SINI.

Ketika entri ini ditulis, tiada tarikh tutup tetap penganjur menetapkan 10 penyertaan 1 peserta yang terpilih.  Menggunakan khidmat en. random.  

Apa lagi jom kita meraik Giveaway irrayan | Kalau Dah Jodoh.

Selamat membaca!

3 Cara Untuk Memberi Manfaat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


3 Cara Untuk Memberi Manfaat


Dapat buat 3 perkara ini sudah cukup baik bagi kita.  Tetapi kalau boleh buat lebih lagi bagus.  Cuma kita kadang-kadang tidak perasan dengan apa yang kita buat ada ketikanya mampu memberi kesan kepada orang lain.  Bukan sahaja orang lain tetapi kepada diri kita sendiri.  Jika kita berterusan buat baik, mana mungkin kita tidak menjadi baik.




Hendaknya setiap mukmin memperoleh tiga macam perlakuan darimu;
1.  Jika kamu tidak dapat memberinya sesuatu manfaat maka janganlah membahayakannya,
2.  jika kamu tidak bisa membahagiakannya maka janganlah membuatnya sedih, dan
3.  jika kamu tidak memujinya maka janganlah mencelanya.  (Yahya bin Mu'adz)

Jom tambah nilai baik dalam diri kita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...