FOLLOWER

31 Mei 2016

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM, segmen ringkas anjuran rakan blogger Shida Radzuan melalui blognya Duniashida.com.  Menariknya mengenai segmen ini adalah "siapa yang join dapat hadiah".  So, korang semua ambillah kesempatan ini dengan menyertai segmen ini dan korang akan dapat hadiah.  Seperti akak YB buat nie, tetapi korang janganlah salin ayat yang ahkak buat nie.  Ikut kreativiti korang lah kan.

Dan entri ini adalah entri penyertaan blog YangBaik untuk segmen Kad Raya 2016 Duniashida.com.


SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM


Untuk menyertai segmen ini, antara lain syarat yang mesti diikuti adalah dengan menyatakan pendapat penulis (peserta) mengenai blog penganjur iaitu Duniashida.com.

Dan, pendapat YB mengenai blog Duniashida ada lah sedikit berbeza dengan korang semua. Hahaha... Blog shida berwarna biru dan 'sweet' sangat.  Susun atur blog nampaknya okey dan lebih kemas dari blog YB ... kot.  Apa pun semua itu ikut cita rasa pemilik blog.  Asalkan tidak semak sangat dengan iklan atau hiasan yang berlebihan.  

Di atas adalah pendapat YB mengenai blog shida.  so, korang kalau nak join sama cepat-cepat klik banner di atas.  Sekarang tau!

Segmen berlangsung sehari saja, bermula hari ini 31/5/2016 (10:00 pagi) dan tamat pada 1/6/2016 (9:59 pagi).


Terima kasih atas sokongan korang semua untuk entri SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM.


Apa Bakal Terjadi Bila Iman Berkurangan

Apa Bakal Terjadi Bila Iman Berkurangan


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Lewat sedikit update blog hari ini, kerana memberi laluan kepada tugasan lain yang lebih mendesak. Hanya sedikit perkongsian untuk hari ini iaitu apa yang bakal terjadi bila Iman kita berkurangan. Pastinya kita tidak mahukan sesuatu yang buruk menimpa nasib diri kita dan keluarga kita.  Justeru Iman itu harus sentiasa dipelihara agar sentiasa bertambah.

Apa Bakal Terjadi Bila Iman Berkurangan


Iman itu bisa bertambah dan bisa berkurang.  Ketika kita (banyak) mengingat Allah, kita menjadi takut kepada-Nya, (kita laksanakan perintah-Nya dan kita tinggalkan larangan-Nya) maka pada saat itulah iman kita bertambah.  Dan apabila kita lalai dari mengingat Allah, kita lupa akan (surga dan neraka)-Nya, kita sia-siakan (perintah dan larangan)-Nya, maka pada saat itulah iman kita berkurang.('Umair bin Khumasyah)


Terima kasih atas kesudian singgah baca entri  Apa Bakal Terjadi Bila Iman Berkurangan.

30 Mei 2016

CPUV Beratur di Blog YangBaik

CPUV Beratur di Blog YangBaik



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

CPUV Beratur di Blog YangBaik walaupun blog jarang update.  Inilah dinamakan rezeki online. Agak lama juga YB tidak update status CPUV Nuffnang di blog ini.  Macam malas jer nak update, tetapi harus juga update sebagai penghargaan kepada Nuffnang dan rakan pintarnya dalam kesudian beriklan di blog YangBaik.  Ketandusan idea pun ada juga, mana tidaknya iklan CPUV selalu juga melekat di blog YB tetapi hasilnya sedikit sangat.  Boleh dikatakan setiap minggu ada saja iklan CPUV yang melekat, ada yang beriklan untuk tempoh yang lama dan ada juga beriklan sekejap saja. Itu semua bergantung kepada tempoh yang telah ditentukan oleh mereka (Nuffnang dan syarikat).


Nak update pun segan.  Sekarang!!! sudah terang lagi bersuluh, YB sendiri yang mengaku ... hehehe


CPUV pada 30 Mei 2016


Pada penghujung bulan Mei, walaupun masih tinggal sehari lagi masih ada 6 iklan CPUV yang masih aktif seperti di atas.  Agaknya untuk esok ada tak CPUV yang akan singgah lagi.  Antara iklan di atas ada yang pernah dilihat ada juga yang tak sempat tengok lagi macam mana rupa iklannya.  Seperti yang pernah diperkatakan oleh otai-otai blogger dalam Nuffnang, kebanyakan iklan menari pada lewat malam dan pada masa-masa tertentu yang tidak ketahui.

Jumlah pendapatan bersama Nuffnang buat masa ini belum lagi mencukupi untuk dikeluarkan. Nak tunggu sampai 4 angka adalah amat mustahil.  Dapat 3 angka pun sudah memadai.... walaupun jenuh jugalah merangkak nieh.

Terima kasih kepada Nuffnang dan terima kasih juga kepada anda semua atas kesudian singgah baca entri CPUV Beratur di Blog YangBaik.




Manfaatkan Kesibukan

Manfaatkan Kesibukan



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Manfaatkan kesibukan agar kesibukan itu tidak menjadikan kita lalai dari mengingati Allah. Sentiasa ingat kepada Allah walau dalam apa juga keadaan.  Manfaatkan kesibukan dengan perkara yang berfaedah dan boleh memberi kebaikan kepada kita seperti berzikir dan bertasbih kepadanya.

Sibuk sangatkah YB hingga blog pun tidak sempat nak update.  Bukan sibuk sangat pun tetapi lebih kepada mood update blog yang tidak bermaya.  Sibuk itu boleh diatasi sekiranya kita bijak agihkan masa.  Pengurusan masa dan tugas itu penting bagi memastikan kesibukan itu tidak menganggu kita dalam menjalani kehidupan harian disamping mendapat rahmat dan keberkatan dariNya.


Gambar hiasan


Diantara tanda berpalingnya Allah Subhanahu Wata'ala dari seorang hamba adalah Allah menjadikan kesibukannya pada hal-hal yang tidak bermanfaat baginya.
(Al-Hasan)


Terima kasih kerana sudi baca entri ini, Manfaatkan Kesibukan.





24 Mei 2016

Seperti Pohon Kurma

Seperti Pohon Kurma 



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Gambar hiasan.  sumber


Permisalan seorang mukmin adalah seperti pohon kurma, menyerap (mengambil) yang baik dan menghasilkan yang baik pula.
(Ibnu 'Amr)


Terima kasih atas kesudian singgah baca entri ringkas Seperti Pohon Kurma.

23 Mei 2016

Sepi Itu Anugerah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sepi itu anugerah


Aku yang sepi
aku yang sengaja begini
Sesekali selesa sendiri
menyepikan diri

Aku kini begini
biarkan aku seketika
mengukur khilaf
dalam diri sendiri

Aku yang menyepi
Aku yang berlari
Mencari erti diri
Mengenal mehnah diri
Mengusir resah layar lara
Memupuk kembali jati diri
Menjadi insani sejati
Menuju hidup penuh maknawi
Biar mati kelak meninggalkan yang baik untuk dikenang
Agar berkat sepanjang zaman seluruh pusaka

sepi itu indah
sepi itu anugerah
sepi itu rindu
sepi itu salam



nukilan: Yangbaik | 21 Mei 2016, 10:35 mlm

posted from Bloggeroid

Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


*STICKY POST*



Hai semua! Hari ini kami Nalmr Blog dan SASSYROSE ingin jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama memeriahkan GiveAway yang kami adakan ini. Hadiah menarik akan diberikan kepada pemenang-pemenang bertuah. Kami dari SASSYROSE selaku penaja utama GiveAway ini.



SASSYROSE merupakan kedai muslimah online yang mula beroperasi dari tahun 2015 sehingga kini. Konsep SASSYROSE adalah untuk mewujudkan pakaian muslimah yang sopan, sederhana dan cantik untuk si pemakai. Jubah keluaran SASSYROSE adalah sangat selesa dan merupakan jubah murah 2016. Bukan itu sahaja, tunic dan top SASSYROSE juga pastinya dapat memikat para pelanggan untuk mencuba produk terlajak laris ini. Pelanggan juga boleh ke laman web kami di www.sassyrose.my untuk pembelian secara online dengan lebih pantas dan mudah.


Antara Produk Yang Hangat di SASSYROSE adalah : 

Jubah Bahyea - Jubah Bahyea diperbuat dari material bermutu tinggi Como Crepe dan dihiasi dengan panel French Lace. Terdapat 4 pilihan warna menarik yg pasti memukau iaitu Ruby, Turquoise, Emerald & Sapphire. Didatangkan dalam saiz XS, S, M, L & XL. Lebih menarik, jubah ini juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan lengan), mempunyai poket, patuh syariah (labuh & longgar), tidak jarang, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai

Olivia Tunic - Olivia Tunic diperbuat daripada high quality Material Satin Saluna (bukan macam Dull Satin ye) dan boleh didapati dengan 3 warna yang gorgeous;Teal, Purple & Burgundy. Tunic ini boleh didapati dengan saiz S hingga XL. Bukan itu sahaja, Olivia Tunic juga nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada dan butang di hujung lengan), kain sejuk, boleh dipakai casual @ formal, 2 poket sisi kiri kanan, patuh syariah, tidak jarang, tidak stretchable, selesa & ringan dipakai

Nadine Tunic - Nadine Tunic boleh didapati dalam 4 pilihan warna iaitu Emerald, Sapphire, Turquoise & Ruby. Diperbuat daripada high quality Como Crepe dengan FREE SIZE from M up to L. Nadine Tunic juga merupakan nursing dan wudhu' friendly (zip sorok di dada), poket kiri dan kanan, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), tidak jarang, tidak stretchable, mudah digosok, tidak mudah kedut, selesa & ringan dipakai.

Qamila Top - Qamila Top diperbuat daripada high quality Moss Crepe dan boleh didapati dengan 3 warna menarik;Camel, Brick & Moss Green. Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal (tidak perlu inner baju), design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy

Kebaya Kardigan - Kebaya Kardigan direka dgn fungsi 2 in 1 boleh digayakan sebagai kebaya untuk majlis formal atau sarungkannya bersama t-shirt anda untuk gaya santai. 4 warna menarik;Camel, Brick, Black & Moss Green. High quality Moss Crepe dengan FREE SIZE from M up to XL, Nursing dan Wudhu' friendly, patuh syariah (labuh hingga ke lutut & longgar), material berat & tebal, design sesuai untuk semua jenis badan, sejuk dan flowy




Testimoni daripada pelanggan kami : 





Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :



1. Like facebook penaja.

SassyRose

Nalmr Blog



2. Follow instagram penaja.

SassyRose

Nalmr Blog



3. Follow Blog penaja

Nalmr Blog



4. Buat satu entry khas dengan tajuk 'Giveaway NALMR BLOG featuring SASSYROSE'



5. Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.



6. Share/Ping artikel anda samaada di Babab.net, Facebook Personal anda, Fanpage, Facebook Group lain atau Google +.

7. Tinggalkan link entry anda di bahagian komen ini. 


Tarikh tutup pada 11 Jun 2016 jam 11.59 malam.




SENARAI HADIAH PEMENANG



Produk dari SassyRose x Tempat Pertama


Produk dari SassyRose x Tempat Kedua

Lyna Shawl by Alyachan.co x Tempat Ketiga



Pemenang dipilih secara random


Semoga berjaya semua.. Terima kasih


p/s : SORI CODING PANJANG PULAK . Selamat mencuba. Rajin rajin tag kawan ok?

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.



Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Kerana suaranya lebih tinggi dari suara ibu

Kerana suaranya lebih tinggi dari suara ibu


Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Diceritakan bahwa pernah suatu hari, Ibnu 'Aun al-Muzani dipanggil oleh ibunya, maka ia pun menjawabnya dengan suara yang lebih keras dari suara ibunya agar dapat didengar oleh sang ibu. Tak beberapa lama kemudian, Ibnu 'Aun tersadar atas apa yang baru saja ia lakukan. Ia pun menyesalinya dan segera memerdekakan dua orang budak yang ia miliki.
()


Sekian.  Terima kasih sudi singgah baca entri Kerana suaranya lebih tinggi dari suara ibu

21 Mei 2016

Top komentator hari Jumaat

Top komentator hari Jumaat



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Setiap hari ada saja rakan-rakan meninggalkan komen di blog YB.  Walaupun ada ketika tiada entri baru dikeluarkan tetapi tetap juga ada yang meninggalkan komen pada entri lama.  Mungkin ada yang menarik perhatian mereka.

Istimewa pada hari ini, blog YB mendapat komentar yang banyak dari seorang blogger sahaja iaitu Adianiez Aida.  Jarang-jarang berlaku seorang blogger meninggalkan komentar yang banyak dalam satu hari melebihi 10 entri.



Penghargaan dan terima kasih tidak terhingga juga kepada semua rakan-rakan yang meninggalkan komen sesekali dua atau yang sekadar datang menjengok.  Trafik yang anda bawa cukup bermakna buat blog ini.

Kiranya kejutan di hari Jumaat, Top komentator hari Jumaat.



20 Mei 2016

10 Hotel Berdekatan Dengan Zoo Negara

10 Hotel Berdekatan Dengan Zoo Negara


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

10 Hotel Berdekatan Dengan Zoo Negara antara 16 daripada hotel yang berdekatan dengan Zoo Negara dalam jarak 5km.  Mengapa perlu penginapan untuk melawat Zoo Negara?  Dalam keadaan biasa jika kehadiran kita ke Zoo Negara sekadar untuk singgah sebentar dan keluar ke lokasi lain mungkin tidak memerlukan penginapan.  Namun, apabila kita merancang untuk melawat Zoo Negara pastinya banyak aktiviti yang boleh dilakukan.  Zoo Negara kini dengan keluasan 110 ekar dengan 450 spesis burung, reptilia, mamalia, ikan dan amfibia dari seluruh dunia sudah pasti memerlukan masa yang panjang untuk melawat semua lokasi berkaitan.





Memandangkan cuti persekolahan sudah hampir, maka antara aktiviti popular di kalangan ibu bapa adalah membawa anak-anak melawat Zoo Negara.  Pasti ramai dari kalangan rakyat Malaysia yang pernah pergi ke Zoo Negara, paling tidak pernah mendengar cerita dan kehebatan serta sejarah Zoo Negara.  Zoo Negara terletak di Ulu Kelang berhampiran Taman Melawati dan terletak kira-kira 5km dari pusat bandar Kuala Lumpur.



Zoo Negara.  sumber gambar


Tempahan hotel berdekatan Zoo Negara


Tempahan hotel kini menjadi semakin mudah dengan adanya Agoda.  Apa yang perlu dilakukan adalah hanya menaip lokasi yang hendak dituju berserta tarikh, senarai hotel berhampiran akan tersenarai lengkap dengan kemudahan yang ada serta jarak.  Cuba sendiri, anda pasti teruja dengan kemudahan yang disediakan.  Pilih saja dari jenis hotel yang paling popular, jarak atau harga yang ditawarkan oleh hotel... semuanya terletak di hujung jari anda.  

Senarai hotel berdekatan Zoo Negara


Berikut adalah antara 10 hotel yang terletak berdekatan Zoo Negara, bermula dengan hotel yang paling hampir ketika entri ini ditulis.


1. New Wave Hotel Melawati
Terletak di tengah-tengah Ampang, New Wave Hotel Melawati merupakan tempat yang sesuai untuk meneroka Kuala Lumpur. Dari sini, tetamu boleh menikmati akses mudah kepada semua yang bandar meriah ini boleh tawarkan. Pelawat yang datang ke hotel boleh melawat tarikan utama di bandar ini seperti: Zoo Negara, Pusat Beli-Belah Wangsa Walk.

2. Senyum Zoo Negara Retreat
Senyum Zoo Negara Retreat menawarkan banyak kemudahan untuk memperkayakan penginapan anda di Kuala Lumpur. Hotel ini menyediakan akses kepada pelbagai perkhidmatan yang luas, termasuklah Wi-Fi percuma dalam semua bilik, Wi-Fi di tempat awam, tempat letak kereta, bilik keluarga, kawasan ruang istirehat/TV kongsi.

3. Melawati Hotel
Terletak di kawasan yang indah di Ampang.  Melawati Hotel menikmati posisi megah di hab bisnes, beli-belah, restoran di Kuala Lumpur. Dari sini, tetamu boleh menikmati akses mudah kepada semua yang bandar meriah ini boleh tawarkan. Syurga untuk berehat dan bersantai, hotel ini akan menawarkan pembaharuan penuh hanya beberapa langkah dari pelbagai daya tarikan bandar seperti Zoo Negara, Zoo Negara, Wangsa Walk Mall.

4. Cameo Mansion
Terletak 16 km dari keseronokan bandar, hotel 3-bintang ini terletak di lokasi yang sangat baik dan menyediakan akses kepada tarikan terbesar di bandar. Dengan lokasi yang mudah, hotel ini memberikan akses mudah ke tempat yang anda perlu lawati di bandar.

5. Bjorn Boutique Hotel Wangsa Maju
Terletak di area Setapak di Kuala Lumpur. Pusat bandar hanya 9.5 km jauhnya dan boleh sampai ke lapangan terbang dalam tempoh 56 minit. Dengan lokasi yang mudah, hotel ini memberikan akses mudah ke tempat yang anda perlu lawati di bandar.

6. Smart Hotel Wangsa Maju
Terletak di Setapak, Smart Hotel Wangsa Maju merupakan tempat menarik untuk memulakan pengalaman di Kuala Lumpur dan kawasan sekitarnya. Hotel ini tidak terlalu jauh dari pusat bandar: hanya sejauh 15 km, dan kebiasaanya mengambil masa kira-kira 75 minit untuk sampai di lapangan terbang. Bagi anda yang ingin pergi agak jauh, Pusat Beli-Belah Wangsa Walk, Pusat Pelawat Royal Selangor, Zoo Negara merupakan beberapa daya tarikan untuk pelawat.

7. Orange Premier Hotel Wangsa Maju
Menawarkan penginapan yang berkualiti tinggi di daerah aktiviti malam, restoran, beli-belah di Kuala Lumpur, Orange Premier Hotel Wangsa Maju merupakan pilihan popular untuk kedua-dua tujuan perniagaan dan percutian. Pusat bandar hanya 5 km jauhnya dan boleh sampai ke lapangan terbang dalam tempoh 60 minit. Dengan lokasi yang mudah, hotel ini memberikan akses mudah ke tempat yang anda perlu lawati di bandar.

8. My Home Hotel Setapak 1
Menawarkan penginapan yang berkualiti tinggi di daerah aktiviti malam, beli-belah, restoran di Kuala Lumpur, My Home Hotel Setapak 1 merupakan pilihan popular untuk kedua-dua tujuan perniagaan dan percutian. Dari sini, tetamu boleh menikmati akses mudah kepada semua yang bandar meriah ini boleh tawarkan. Bagi anda yang ingin pergi agak jauh, Pusat Pelawat Royal Selangor, Pusat Beli-Belah Wangsa Walk, Kelab Golf Titiwangsa merupakan beberapa daya tarikan untuk pelawat.

9. Hotel Pritty
Terletak di Setapak, Hotel Pritty merupakan tempat menarik untuk memulakan pengalaman di Kuala Lumpur dan kawasan sekitarnya. Terletak hanya 11 km dari pusat bandar, para tetamu berada di lokasi sesuai untuk menikmati tarikan dan aktiviti di sekitar bandar. Dengan lokasi yang mudah, hotel ini memberikan akses mudah ke tempat yang anda perlu lawati di bandar.

10. Festival Boutique Hotel @ Setapak
Terletak pada kedudukan yang baik di kawasan aktiviti malam, restoran, beli-belah di bandar Kuala Lumpur, Festival Boutique Hotel @ Setapak menyediakan tempat yang paling sesuai untuk anda berehat seketika dari kesibukan hari anda. Hotel ini tidak terlalu jauh dari pusat bandar: hanya sejauh 4.8 km, dan kebiasaanya mengambil masa kira-kira 60 minit untuk sampai di lapangan terbang. Hotel moden ini berada di sekitar kawasan tarikan bandar yang popular seperti Pusat Pelawat Royal Selangor, Pusat Beli-Belah Wangsa Walk, Kelab Golf PDRM.


Senarai hotel di atas hanyalah sekadar panduan kepada sesiapa yang bakal berkunjung ke Zoo Negara.  Pilihan terletak di tangan anda.  Sama ada untuk memilih salah satu dari hotel yang tersenarai di atas atau tempat penginapan lain berdasarkan kemampuan dan keselesaan.

Terdapat banyak pilihan hotel, berdasarkan kekosongan serta hasrat kita sendiri.  Oleh kerana YB belum pernah menginap lagi dari mana-mana hotel yang tersenarai di atas, jadi tidaklah dapat menulis sepenuhnya pengalaman penginapan di hotel berkenaan.  

Keterangan mengenai 10 Hotel Berdekatan Dengan Zoo Negara diambil dari Agoda.com.  Semoga dapat dijadikan panduan kepada anda yang bakal melawat Zoo Negara.

Terima kasih kepada otai blogger Hasrul Hassan atas lontaran idea bagi menulis entri ini, dan terima kasih tidak terhingga kepada anda semua yang sudi singgah baca entri 10 Hotel Berdekatan Dengan Zoo Negara.  

Wedding Anniversary Giveaway

Wedding Anniversary Giveaway



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Untung badan dapat hadiah dari pengantin lama... huhuhu.  Kali ini YB join giveaway yang dianjurkan oleh makjem.  Kenapa makjem?  Bagi menjawab soalan itu korang kena belek dulu entri ini sampai habis.  YB sendiri pun pada awalnya sangatlah keliru dengan GA ini kerana kurang pasti dengan penganjurnya.  Setelah beberapa blog YB jelajah, baru jumpa siapa blog yang menganjurnya giveaway ini... Korang nak tahu?

Baca sampai habis entri ini.  Kalau malas sangat skroll jer sampai bawah nanti korang akan jumpa link untuk penganjur sebenar giveaway ini.

Okey sebelum tu... kita tengok apa yang penganjur sediakan untuk giveaway ini:



wehuuuuu.......


kali ni makjem nak buat satu GA sempena Wedding Anniversary mak jem yang ke-4

kali ni kepada hampa yang bertuah, 


AKAN DAPAT:












PURSE PERFUME ORIGINAL PERFUME YA




ATAU





COVO LIP MATTE YANG SUPER BEST!!!



SYARAT-SYARAT:



SYARAT PENYERTAAN



1) Mestilah follow blog ini (klik) telebih dulu


2) Follow Instagram @aliafarhan 


3) Like PAGE VANILLA FREAK


4) Follow Instagram @gilaperfume_gilamakeup

cari gambar ini dan tag 3 rakan anda







5) Buat 1 entry bertajuk 'Wedding Anniversary Giveaway By Alia'



6) Dalam entry tu, copy semua info dalam entry ini



7) Tinggalkan link penyertaan pada comment entry ini




TARIKH AKHIR 31 MAY INI....



GOOD LUCK SEMUA

Okey.  Dah jumpa ke link untuk giveaway ini?  Harap-harap korang dapat jumpa lah yer.  Jom berikan sokongan anda kepada rakan blogger kita Vanilla Freak.


Terima kasih atas sokongan anda untuk entri Wedding Anniversary Giveaway

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Tidak banyak yang dapat diceritakan mengenai giveaway kali ini.  Memandangkan mood untuk berblogging semakin lemau yang dipengaruhi oleh perut yang sudah hampir masuk angin... sebab tak makan lagi.  Sarapan pagi tadi hanya bertemankan secawan teh o dan sekeping roti kaya... manakan cukup hingga tengahari.

Tetapi demi semangat untuk berblogging, maka hasrat untuk menerbitkan entri ini diteruskan juga. Jika diikutkan penganjurnya bercerita dalam bahasa Inggeris tetapi tetapi YB bercerita dalam bahasa Malaysia sudah lah ehh...

Yang penting giveaway dianjurkan bersempena meraikan usia blog yang ke-2 tahun dan bilangan followers yang kini telah mencapai 200.  Tahniah!



Klik banner di atas untuk melihat syarat-syarat giveaway.

Untuk makluman juga, penganjur telah menyediakan shawl sebanyak 5 helai sebagai hadiah.  Bukan sahaja blogger wanita malahan blogger lelaki juga dialuk-alukan untuk menyertai giveaway ini.

Giveaway ini bakal ditamatkan pada 22 Mei 2015.  

Jadi, apa tunggu lagi.  Cepat-cepat klik banner di atas dan kita pakat ramai-ramai berikan sokongan kepada rakan blogger Nur Farhana.


Terima kasih atas sokongan semua untuk entri #Ananasgoodmood Shawls Giveaway.

Dunia ini tempat berlumba

Dunia ini tempat berlumba



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Gambar hiasan


Barang siapa mengetahui bahwa dunia ini adalah negeri tempat berlomba untuk meraih dan mengumpulkan amal shalih, dan ia pun mengetahui bahwa semakin tinggi kedudukan seseorang dalam ilmu dan amal maka makin tinggi pula kedudukannya di surga kelak, maka ia tidak akan menyia-nyiakan waktu sedikitpun dan akan berusaha memanfaatkannya dengan sebaik-baiknya, dan ia tidak akan melewatkan kesempatan sekecil apapun untuk berbuat baik.  (Ibnu 'Aqil)


Terima kasih atas kesudian singgah baca entri Dunia ini tempat berlumba

19 Mei 2016

Terhempas lagi

Terhempas lagi


Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Terhempas lagi hati dan perasaan ini
Membuahkan satu rasa keliru
Entah bagaimana hendak dicantum semula
Rasa hati ini tidak ketahuan 


Terhempas lagi
Entah ke berapa kali berhempas pulas melawan gelora
Terhempas ke batu ia bersepai
Terhempas ke air ia terpercik
Terhempas ke belukar ia pintang


Terhempas lagi hati dan perasaan ini
Setelah sekian lama mengendong seribu rasa
Melawan onak duri layar impian
Memulih semula semangat yang hilang



Terima kasih kerana sudi bermonolog bersama Terhempas lagi

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Rajin betul cik akak kita sorang ni pergi holiday.  Dan, setiap kali pergi holiday ada saja ole-ole yang dibawa untuk peminat setia blognya.  Yang sebetulnya akak YB pun entah dah berapa kali terlepas pandang cerita-cerita holiday akak Sally nie.  Tetapi cerita-cerita mengenai holiday tu tak per boleh kita baca kemudian... yang sedihnya tu... bila akak Sally buat giveaway, akak terlepas.  Bila terlepas giveaway memang melepaslah peluang untuk dapatkan link percuma dari peminat tegar K-Pop nie :P

Jom kita tengok apa yang Sally sediakan untuk giveawaynya kali ini.

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)


Klik banner di atas untuk turut serta.

Untuk rekod, Sally akan memilih 10 orang blogger menggunakan random.org..

Antara hadiah yang ditawarkan adalah:
  • 5 keping poskad DIY by Sally, 
  • 5 Key-chain/Fridge Magnet

Giveaway ini bermula : 12hb Mei 2016 (9.45pm) dan tamat : 20hb Mei 2016 (11.59pm) ... oiii dah dekat sangat dah... cepat-cepat join giveaway nie.

Ini adalah pesanan Sally, kepada yang tiada Instagram atau Facebook...takpe...masih boleh join tapi jangan la takde blog ye... 

Meh kita reramai berebut trafik dan hadiah dari Sally 

Terima kasih sudi singgah baca entri Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)

Antara yang dicintai dan disukai

Antara yang dicintai dan disukai



Assalamualaikum dan selamat sejahtera




 Apabila Anda berharap agar Allah senantiasa menganugerahkan kepada Anda apa-apa yang Anda cintai dan sukai maka hendaklah Anda senantiasa menjaga dan melaksanakan apa-apa yang dicintai dan disukai oleh Allah.
(Salah seorang ahli hikmah)


Terima kasih sudi singgah baca entri Antara yang dicintai dan disukai.

18 Mei 2016

Mohon Bantuan

Mohon Bantuan


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nota: Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger seluruh dunia tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing menerusi ruangan komen entri tersebut.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Terima kasih sudi singgah dan komen Mohon Bantuan :D

Siapa mukmin sejati

Siapa Mukmin Sejati



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sejarah Umat Islam.  Gambar hiasan


Mukmin sejati bukanlah mukmin yang tidak pernah bermaksiat kepada Allah. Akan tetapi, mukmin sejati adalah mukmin yang apabila bermaksiat kepada Allah maka ia bersegera untuk kembali dan bertaubat kepada-Nya.
(Sebagian Ahli Hikmah)


Terima kasih sudi singgah baca Siapa Mukmin Sejati.

17 Mei 2016

First Giveaway Prelove by Lea Azleeya

First Giveaway Prelove by Lea Azleeya



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sekali lagi akak YB join giveaway.  Memang tak jemu-jemu.  Sebab melalui giveaway kita dapat mengenali ramai blogger baru dan dalam masa yang sama blogger baru pun dapat mengenali kita. Kiranya situasi menang-menang lah.  Bukan mudah sebenarnya nak buat giveaway ini.  Ianya memerlukan komitmen dan kesabaran yang tinggi.  Kalau sekadar di pinggiran ajer... memang tak boleh jalan.

Okey, jom kita tengok semangat rakan blogger kita, Lea Azleeya dengan givewaynya yang pertama. Tengok pada banner pun dah bersemangat.



First Giveaway Prelove by Lea Azleeya

First Giveaway Prelove by Lea Azleeya


Untuk menyertai giveaway ini sila klik banner di atas.


Hadiah Untuk Para Pemenang


Lea menyediakan dua kategori pemenang seperti berikut:

  • 3 helai Bawal Aidijuma / BBS Prelove
    • **3 orang pemenang sahaja di cari
    • **setiap pemenang akan mendapat sehelai bawal AJ / BBS

  • Hadiah Khas
    • 1 helai Shawl BBS Prelove untuk penyertaan terpilih

Giveaway ini berlangsung mulai 5 hingga 31 Mei 2016.  Jom berikan sokongan anda kepada rakan blogger Lea Azleeya.


Terima kasih atas sokongan anda untuk First Giveaway Prelove by Lea Azleeya

Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman

Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Beeha Azman, begitulah nama rakan blogger yang menganjurkan segmen Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman.  Namanya mungkin agak baru dalam dunia blogging, apabila melihatkan kepada tempoh blog yang baru diwujudkan pada tahun 2015.  Tetapi nampaknya mempunyai pengetahuan yang luas dalam dunia IT dan blogging.  Ye lah remaja zaman sekarang memang cepat memahami IT kerana IT adalah sebahagian daripada dunia mereka.  

Seperti biasa jugalah, Segmen Pencarian Bloglist Jun 2016 dibuat bagi mengumpul rakan blogger. 


Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman

Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman


Untuk mengikut serta dalam segmen ini, sila klik banner di atas.

Jangan terkejut pula bila korang dapat trafik dari US.  Sebabnya Beeha sedang study di US.  Jadi marilah kita sama-sama memberi sokongan kepada rakan blogger Beeha Azman.

Segmen ini dijangka tamat pada 4 Jun 2016, mengikut waktu US.

Jom kumpul dan tambah trafik dari US pula.  Berdesup lah trafik akak nie...


Terima kasih atas sokongan anda semua untuk segmen Pencarian Bloglist Jun 2016 By Beeha Azman.




Orang yang paling dermawan

Orang yang paling dermawan



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sedekah.  Gambar hiasan


Sesungguhnya orang yang paling dermawan di dunia ini adalah orang yang menunaikan hak-hak Allah walaupun orang lain melihatnya sebagai orang yang kikir dalam hal lain. Dan sesungguhnya orang yang paling kikir di dunia ini adalah orang yang kikir untuk menunaikan hak-hak Allah walaupun orang lain melihatnya sebagai orang yang dermawan dalam hal lain.
(Wahab bin Munabbih)


Terima kasih sudi singgah baca entri Orang yang paling dermawan.

Segmen Bersama Amirah Azman & Sponsor

Segmen Bersama Amirah Azman & Sponsor


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Selang beberapa hari blog ini agak sunyi bila tiada entri segmen.  Jadi hari ini, YB rasa tergerak hati nak join segmen anjuran rakan blogger Amirah Azman.  Segmen yang mudah sangat, hanya perlu salin dan tampal kod html yang disediakan oleh penganjur.  Selebihnya terpulang kepada kreativiti dan kerajinan blogger.  Oleh kerana hari ini akak YB terlebih rajin... maka dirajinkan jejari ini untuk menulis lebih banyak walaupun tidaklah sehingga 300 patah perkataan tetapi memadai untuk tambah sedikit kelainan.


http://eira-shamiera.blogspot.my/2016/05/segmen-bersama-amirah-azman-dan-sponsor.html
 ( CLICK banner untuk Join sekali )

TAMAT : 31/05/2016
UMUM PEMENANG : 01/06/2016

Terima kasih atas kesudian melayan entri meroyan YB, Segmen Bersama Amirah Azman & Sponsor



16 Mei 2016

Didi & Friends Siri Animasi Dalam DVD

Didi & Friends Siri Animasi Dalam DVD



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Didi & Friends, satu lagi fenomena yang melanda kanak-kanak di Malaysia.  Menonton siri animasi Didi & Friends banyak input dan pengajaran menarik untuk anak-anak.  Persembahan yang ringkas dan mudah dikenali oleh kanak-kanak, sehinggakan ibu dan bapa harus hafal setiap bait-bait lagu yang dinyanyikan oleh anak-anak.  Dan.... lihatlah kini, umi dan ayah kembali muda remaja hanya dengan menyanyikan lagu-lagu dari siri Didi & Friends.




Fenomena Didi & Friends


Hora Horey!!! Pernah tonton Siri Animasi Lagu Kanak-Kanak Didi & Friends di Astro Ceria atau Youtube? Haaaa.. kalau ada anak kecil dibawah 6 tahun. Saya amat rekemen beri anak anda tonton Lagu Animasi ini, baby bawah setahun pun layan juga. Silap-silap mak bapak pun layan sekali. Memang layan betul. Semua lagu best. Sudah lebih 130 Juta Views di Youtube tau!

Pertama kali menonton siri ini pastinya memberikan satu kelainan dalam dunia pengajaran dan pembelajaran anak-anak.  Keasyikan lenggok lagu dan watak-watak dalam Didi & Friends sungguh berbeza sekali.

Tak Caya? Cuba Tengok Video dibawah.


Lagu Kalau Rasa Gembira


Lagu Chan Mali Chan


Lagu Lompat Si Katak Lompat


Haaa... layan tak? Ada banyak lagi lagu-lagu Didi & Friends anak anda boleh tonton di Youtube dan Astro Ceria. Gerenti layan punyalah...

Ada yang  nak beli DVD Original Didi & Friends? Kalau ada yang nak beli boleh terus beli online di website The Baby Store . Ada Volume 1 dan Volume 2. Stok amat terhad memandangkan permintaan yang tinggi dari kalangan ibu-ibu seluruh Malaysia dan mungkin juga dari luar.



Apa tunggu lagi. Ayuh dapatkan DVD Original Didi & Friends.  Jadikan DVD ini salah satu daripada koleksi pembelajaran buat anak-anak kita.  



Terima kasih atas ruang masa yang diberikan untuk membaca artikel Didi & Friends Siri Animasi Dalam DVD.  


Segmen blogwalking hujung minggu by Ann

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Assalamualaikum hii
LINK SINI


saya akan blogwalking blog semua yang join segmen ni selepas segmen ni tamat.
16/5/2016 - 20/5/2016


klik banner untuk join!!

14 Mei 2016

Melihat Keburukan Diri Sendiri Lebih Selamat

Melihat Keburukan Diri Sendiri Lebih Selamat



Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Barangsiapa melihat kebaikan-kebaikan dirinya sendiri, maka ia akan diuji dengan melihat keburukan-keburukan orang lain. Dan Barangsiapa melihat keburukan-keburukan dirinya sendiri, maka ia akan selamat dari melihat keburukan-keburukan orang lain. Dan barangsiapa menyangka bahwa seorang saudaranya muslim sedang ditimpa fitnah, maka sesungguhnya dirinya sendirilah yang sedang ditimpa fitnah.
(Mahfudh bin Mahmud)

13 Mei 2016

Mengharap dan Menumpang Tuah

Mengharap dan Menumpang Tuah



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Dalam hidup ini, kita tidak dapat lari dari menumpang.  Menumpang tuah dan rezeki orang.  Bukan sahaja kita yang membawa tuah dan rezeki kepada orang.  Tetapi kita juga turut menumpang.

Ada ketika kita tidak punya apa-apa... hanya mengharapkan tuah orang lain.  Bagaimana?  Semuanya kerana bantuan dan kasih saya dari Allah.  Bantuan dan tuah itu ada ketikanya tidak diberikan kepada kita secara langsung sebaliknya melalui orang lain.  Seperti mana kita juga memberi bantuan kepada orang lain.   Semuanya atas kitaran hidup dan konsep "Ada, Beri, Dapat".

Apa yang kita ada, dikongsikan dengan orang lain dan kita akan dapat kembali apa yang telah kita berikan.  Bahkan berlipat kali ganda.


Apa sebenarnya yang hendak dikongsikan dalam entri ini adalah kita sentiasa memerlukan orang lain. Bukan mengharapkan orang lain itu sebagai Tuhan, tetapi sebagai pembantu kita yang menolong kita sebagai perantara.  Yang terbaik kita lakukan adalah mengharapkan belas ikhsan dari Allah.  Hanya Allah yang akan membantu kita dalam apa juga keadaan dan apa jua cara.

Maknanya kita perlu menjadi insan yang sentiasa berbuat baik kepada setiap makhluk.  Tidak kiralah kita suka atau tidak.  Jika suka santuni mereka sebaik-baiknya.  Jika pun kita tidak suka, jangan pula sampai menyumpah seranah.

Kita ini tidak punya apa-apa untuk digantikan dengan sumpah seranah kita.  Biarlah yang buruk itu berlalu pergi jangan sampai kita terikut-ikut dengan caranya.

Jadilah insan yang terbaik buat diri kita dan buat orang sekeliling kita.

Wallahu a'lam.  Maafkan saya andai ada yang terluka dan terguris hati dengan entri ini.  Entri ini sekadar pandangan peribadi YB dan masih terbuka kepada perkongsian idea rakan-rakan semua.

Terima kasih atas kesudian singgah baca dan kongsi komentar anda untuk entri Mengharap dan Menumpang Tuah.


12 Mei 2016

MaMom Milk Booster Pilihan Terbaik Untuk Ibu dan Bayi

MaMom Milk Booster Pilihan Terbaik Untuk Ibu dan Bayi



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Menjadi ibu merupakan satu detik terindah dalam hidup seorang wanita.  Tiada siapa boleh meragui akan perasaan indah yang dialami oleh ibu ketika pertama kali menatap wajah cahaya mata yang dikendongnya selama 9 bulan.  Saat-saat indah menjadi ibu pastinya lebih bermakna apabila dapat menyusukan bayinya sepenuh masa.

Namun tidak semua ibu dapat merasai keindahan itu hanya kerana kekurangan yang ada pada dirinya. Jangan pula kekurangan itu menjatuhkan semangatnya untuk terus menjadi ibu yang bertuah dan beruntung di atas muka bumi ini.  Pengorbanan ibu melahirkan anaknya dan membesarkan anaknya dengan caranya yang tersendiri tidak perlu dipertikai oleh orang lain.

Setiap wanita ada keistimewaannya yang tersendiri.  Semoga semua ibu-ibu diluar sana terus menjadi ibu yang gigih dan tabah dalam apa juga keadaan.  Berusaha untuk menjadi ibu yang terbaik dalam apa jua keadaan.  Terima seadanya kelebihan dan kekurangan diri tanpa mengurangi kasih dan sayang kepada ahli keluarga terutama anak-anak.




Jenama Milk Booster Pilihan


Bagi ibu-ibu yang berkeupayaan untuk menyusukan bayinya, pasti ada peluang dan ruang untuk menambah baik kualiti dan kandungan susu badan.  Mesti ramai ibu-ibu di luar sana pening bila nak beli milk booster sebab banyak sangat lambakkan jenama-jenama milk booster di pasaran.

Bila survey punya survey study kelebihan dan kekurangan. Akhirnya tak jadi beli sebab pening kepala nak pilih yang mana satu.

Bila tak jadi beli atau tangguh, susu badan mulai kurang. Ini sangat serius. Tambahan pula stress nak pilih jenama yang mana satu pun salah satu faktor menyumbang susu kurang.


Jadi macam mana cara banyakkan susu ibu dengan memilih milk booster yang berkesan?


Di pasaran ada pelbagai jenis milk booster seperti dalam bentuk tablet, serbuk, pil, perisa susu, perisa coklat dan pelbagai lagi.  Ibu-ibu perlu bijak membuat pilihan yang terbaik untuk kesejahteraan diri sendiri dan juga bayi yang disusu.

Dalam artikel ini saya kongsikan satu jenama yang sangat top dikalangan ibu-ibu menyusu. Iaitu jenama MaMom.

Kalau anda jenis yang sangat sibuk dan tiada masa. Saya sarankan anda menggunakan produk MaMom Milk Booster.  Sebab produk MaMom Milk Booster ini dalam bentuk tablet.  Botolnya juga tidak besar. Anda boleh bawa kemana-mana sahaja. Mudahkan?


Ciri-Ciri MaMom Milk Booster


Terdapat beberapa ciri-ciri menarik pada MaMom Milk Booster yang sudah pasti memberi banyak kelebihan dan kemudahan kepada ibu yang sentiasa bergerak pantas dan yang berkerjaya.  Antara ciri-ciri hebat MaMom Milk Booster adalah :-
  • Tablet kunyah yang mudah!
  • Susu melimpah-limpah
  • Berkesan seawal 24 jam ( *berdasarkan ribuan testimoni diterima)
  • Ada sijil Halal JAKIM, KKM dan lulus lab test SIRIM
  • Digunakan di hospital dan farmasi
  • Produk Malaysia, kini dieksport keluar negara
  • Produk tambah susu PALING DIPERCAYAI ibu menyusu di Malaysia dan Indonesia


MaMom Milk Booster boleh didapati secara online melalui The Baby Store.


Apa Kata Ibu Yang Pernah Guna MaMom Milk Booster.


Ibu 1

"Alhamdullilah.. rasa susu dah banyak. Pagi ini dapat 8oz.. syukur sangat-sangat... rezeki anak"

Ibu 2

"Alhamdullilah.. selepas 2 minggu susu bertambah-tambah meriah.. ini baru pusingan pertama pump.. 3 hari pertama makin dah nampak susu makin bertambah.. inshaAllah akan repeat order"

Ibu 3

"Saya baru makan semalam.. pagi tadi breast sudah bengkak.. saya terus pam, sebelah sahaja boleh dapat 1 botol penuh.. biasanya 3oz pun payah.. Alhamdullilah seronok sangat."

Ibu 4

"Salam sis.. ada berita gembira! Susu dah banyak tau sis.. Hari tu kan saya beritahu hari 1st consume MaMom susu tiba-tiba drop.. tapi saya nekad teruskan jugak amik MaMom.. dan hari ini bila pump sebelah sahaja dapat 7-8oz. Total kedua belah dapat 15oz. Sangat terkejut sis sebab sebelum ini belum pernah dapat banyak ini."

Ibu 5

"Ada perubahan. Alhamdullilah increase, officemates pun try. Now semua nak order. Nak repeat order 4 kotak"


Ini hanya sebahagian kecil sahaja feedback mengenai produk ini. Ada banyak lagi sebenarnya.


Ikuti video mengenai pengalaman ibu ini dalam penggunaan MaMom Milk Booster.


Dimana Hendak Dapatkan Produk Ini?


Anda boleh dapatkan terus melalui The Baby Store. Hanya order online sahaja ... terus sampai ke rumah anda.

Kenapa saya sarankan beli melalui The Baby Store? Ini kerana setiap belian anda membeli di website ini, anda dapat kumpul mata ganjaran dimana anda dapat tebus pada belian seterusnya. Memang menjimatkan.

Oppss lupa... setiap pendaftaran baru. Anda dapat 200 mata ganjaran yang boleh ditebus untuk belian pertama. Wow....

Selain itu, website yang boleh dipercayai... kalau anda risau bab-bab kene tipu dengan seller online. Kalau di website ini anda tidak perlu risau. Konfiden 100% selamat. Website pun cun!

Klik link ini ---> http://thebabystore.com.my/MaMom-Milk-Booster




Sudah pasti setiap ibu mahukan yang terbaik buat anak-anaknya.  Biar apapun kekurangan yang ada pada diri jangan dijadikan itu sebagai penghalang kepada anda untuk menjadi ibu yang terbaik. Sokongan keluarga dan rakan-rakan juga penting dalam memastikan semangat ibu-ibu ini tidak jatuh.

Sudahkah anda membuat pilihan?  Buatlah pilihan yang terbaik untuk anda dan keluarga.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...