FOLLOWER

20 Ogos 2016

Segmen: Blogwalking By YangBaik

Segmen:  Blogwalking By YangBaik


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Segmen:  Blogwalking By YangBaik merupakan sambungan daripada segmen pertama yang pernah dianjurkan di blog YangBaik.  Nak tahu segmen pertama... silalah cari dengan gigihnya.

Ok.. Jom mulakan segmen blogwalking di blog YangBaik. YB nak kongsikan tips bagaimana korang boleh mendapat ramai kenalan rakan blogger.  Apa yang korang perlu buat adalah blogwalking ke setiap blog yang join segmen ini.  Itulah antara cara untuk dapatkan pembaca baru untuk blog kita. Korang pernah baca kan ayat-ayat cinta ni?  Tapi korang tak buat, sama macam YB pun :P.  

Tidak mahu menulis lebih banyak kerana YB tahu korang mesti tak sabar kan nak tengok apa YB telah sediakan untuk segmen ini.

Segmen:  Blogwalking By YangBaik

Segmen:  Blogwalking By YangBaik


Syarat Penyertaan Segmen


Apa yang perlu dilakukan adalah dengan mengikut syarat-syarat yang dinyatakan di bawah.  Kalau tak ikut jangan marah tau bila tidak dimasukkan dalam senarai.  



1.  Letakkan banner di atas di entri penyertaan.  Tujuannya supaya semua orang kenal ini adalah segmen blogwalking dari blog YangBaik. mudahkan untuk diingat ... ke macam mana.  Terpulang, janji syarat pertama mesti letak banner di atas.


2. Tajuk entri Segmen:  Blogwalking By YangBaik dan linkkan ke entri ini.


3.  Di dalam entri berkenaan terangkan secara ringkas mengapa anda join segmen ini dan apakah kebaikan blogwalking mengikut pandangan peribadi korang.  Kalau korang ambil idea orang lain bagilah kredit sikit...panjang karangan sekurang-kurangnya 100 patah perkataan.

4.  Ceritakan juga serba sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger mengenai sejarah kemerdekaan Malaysia.  

5.  Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition vanilla coffee scrub by Segobugo. :) [Support kawan-kawan wehhh]

Itu saja!  Senang kan?  

Tarikh tutup ? 25 Ogos 2016.  jam 6 petang !  Bagi tempoh lama sikit sebab segmen yang pertama dulu katanya cepatnya sangat tak sempat nak buat entri bagai..

Lebih dari masa yang diberikan ini YB tak dapat nak up link tu yer.. Sebabnya masa tu.. YB nak buat segmen lain pula....hehehe ..

Seperti biasa juga, YB mengharapkan segmen ini mendapat sambutan dan idea kepada rakan blogger untuk menulis entri yang lebih baik berkaitan isu semasa.
Terima kasih kerana join Segmen :  Blogwalking By YangBaik.



9 ulasan:

  1. semoga berjaya YB okay bookmark dulu.. ada masa 5 hari yer.. :)

    BalasPadam
  2. Saya join (:

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  3. Join.. :)

    http://kampung-kameq.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  4. Salam kenalan

    Saya Join =D

    http://masturanasarudin.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  5. assalam saya join yer..

    http://www.kuihsemperit.my/segmen-blogwalking-yangbaik/

    BalasPadam
  6. saya join =)

    http://at-tarmizi.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  7. join

    https://belogs.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  8. join


    http://jackarcherpunyabelog.blogspot.my/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam
  9. join:

    http://www.mariafirdz.com/2016/08/segmen-blogwalking-by-yangbaik.html

    BalasPadam

Komen anda tanggungjawab anda. Komen dan pandangan anda amatlah dihargai. Terima kasih atas pandangan yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...