FOLLOWER

28 April 2016

Sample Kotex Odor-Care

Assalamualaikum dan selamat


Beberapa hari lepas semasa blogwalking terjumpa satu blog yang bercerita mengenai edaran sample percuma produk Kotex. YB tak ingat pula blog mana tetapi yang pastinya YB telah cuba dapatkan sample percuma tersebut melalui FB Kotex. Ada cara lain untuk dapatkan sample percuma produk baru Kotex, selain dari FB kita boleh dapatkan produk percuma ini melalui laman web Kotex, iaitu kotex.com.my.

Kenapa minat dengan produk baru ini? Sebab produk baru ini mengandungi ekstrak semulajado Daun Sirih dan Lavender. Kita pun dah tahu khasiat daun sirih dan haruman lavender. Beberapa hari lepas pusing-pusing di pasaraya belum jumpa lagi produk baru ini. Dapat sample dulu... Bagus juga kan. :-)
Sample ini sampai ke rumah tengahari tadi. Terselit di pintu pagar. Agak cuak sedikit sebab sampulnya terkoyak dan kotak sample berkenaan hampir terkeluar. Mujur juga kotak comel itu tidak terbuka. Kiranya masih selamat lagi lah isi kandungannya. Nak tahu apa isi kandungan kotak ini, silalah ke laman web Kotex dan ikuti arahan seterusnya, mudah sangat.

Terima kasih Kotex Malaysia untuk Sample Kotex Odor-Care.

posted from Bloggeroid

Gabenor baharu Bank Negara: Datuk Muhammad Ibrahim

Gabenor baharu Bank Negara: Datuk Muhammad Ibrahim


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


KUALA LUMPUR, Rabu – Timbalan Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) Datuk Muhammad Ibrahim, 56, dipilih sebagai Gabenor baharu bagi menggantikan Tan Sri Zeti Akhtar Aziz yang akan bersara pada akhir April.

Muhammad yang menyertai bank pusat itu pada 1984 dan dilantik sebagai Timbalan Gabenor pada Jun 2010, akan memegang jawatan tersebut bagi tempoh lima tahun, berkuat kuasa 1 Mei, 2016.


Gabenor Baharu Bank Negara
Gabenor Baharu Bank Negara

Beliau memiliki Ijazah Sarjana daripada Harvard University, Ijazah Perakaunan daripada Universiti Malaya dan diploma lepasan ijazah dalam Perbankan dan Kewangan Islam daripada Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

Selama 32 tahun bersama dengan bank pusat, beliau berkhidmat dalam banyak bahagian termasuk peraturan dan pengawalseliaan bank, perancangan strategik, sistem pembayaran, insurans, perbankan luar pesisir, perbendaharaan dan pasaran kewangan.

Sebelum itu Muhammad juga pernah memegang jawatan sebagai Pengarah Urusan Danamodal Nasional Bhd dan Pesuruhjaya Suruhanjaya Sekuriti.

Sumber: IsmaWeb


Semoga kecemerlangan Bank Negara Malaysia akan diteruskan di bawah kepimpinan Gabenor baharu Bank Negara:  Datuk Muhammad Ibrahim

5 jenis ubat untuk hati

5 jenis ubat untuk hati


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ubat untuk kesihatan zahir tidak sama dengan ubat untuk kesihatan batin.  Walaupun kesannya sama untuk kesembuhan tetapi kaedahnya berlainan.


Ubat untuk Zahir

Ubat untuk hati

Contoh ubat untuk hati

Obat hati ada lima : 
(1) Membaca al-Qur'an dengan disertai tadabbur (merenungkan maknanya),
(2) mengosongkan perut (berpuasa),
(3) shalat malam,
(4) Berdoa dan memohon ampunan di penghujung malam dan
(5) bermajelis bersama orang-orang shalih.  
(Ibrahim al-Khawwash)


Terima kasih sudi singgah baca dan komen entri 5 jenis ubat hati
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...