FOLLOWER

9 Mei 2016

Aldo Compatto Baby Stroller Untuk Kaki Travel

Aldo Compatto Baby Stroller Untuk Kaki Travel


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ha... macam tak percaya kan.  Kaki travel di luar sana pastinya tercari-cari Baby Stroller yang sesuai untuk baby mereka ketika berada di luar kawasan.  Tidak sukar sebenarnya mencari Baby Stroller yang memenuhi keperluan kaki travel.  Mengapa?  Kerana kini terdapat banyak pilihan, selain daripada pilihan warna yang menarik, ketahanan baby stroller juga memainkan peranan penting.

Berikut adalah antara contoh baby stroller yang bakal menjadi pilihan ramai, bukan sahaja kepada kaki travel tetapi kepada sesiapa sahaja yang memerlukan.





Ada Apa Dengan Aldo Compatto Stroller


Baby Stroller kategori wajib ada untuk keluarga yang kaki travel kerana Aldo Compatto ini boleh dibawa ke dalam kapal terbang.  Dengan rekabentuknya yang ringkas, ringan serta mudah dikendalikan, Aldo Compatto adalah jenama baby stroller yang pasti menjadi pilihan ramai.


Selain itu, jika anda tidak mahu kereta anda sempit disebabkan baby stroller. Aldo Compatto ada jawapannya.



Reka bentuk yang “Super-Compact” dan ringan (52x44x18cm bila dilipat), empat tayar, buka dan lipat boleh dibuat dengan satu tangan, seat boleh laras dan fabrik boleh dibuka   dan dibasuh.

Kurang kedalaman tempat duduk berbanding baby stroller yang standard, sedikit   beralun jika diatas permukaan yang kasar dan bakul shopping yang kecil.

Analisa Rekaan baby stroller


Rekaan baby stroller ini adalah hampir sama dengan jenama terkemuka Babyzen YOYO.  Perbezaan ketara adalah kualitinya sedikit berbeza terutama fabriknya dan frame stroller. Akan tetapi ianya masih berbaloi dimiliki kerana harganya juga jauh lebih murah dan masih boleh lipat dan buka
dengan satu tangan.


Walaupun kualitinya sedikit kurang berbanding Babyzen YOYO tapi ianya masih berbaloi berganda kerana banyak aksesori diberi dan padding seatnya lebih tebal dan seat boleh dibaringkan sehingga 180° berbanding Babyzen YOYO hanya lebih kurang 150°. Maknanya ianya sesuai untuk Newborn.

Apa yang ada dalam kotak?


Apa yang dimaksudkan dengan kotak di atas bukanlah kotak kasut atau kotak peralatan mainan baby, tetapi ianya merupakan beg Baby Stroller Aldo Compatto.  Sudah tentu semua orang pun suka dengan benda yang besar tetapi boleh disimpan dalam beg yang kecil... seperti Baby Stroller Aldo Compatto.  Memang sesuai sangat dengan gaya hidup zaman sekarang yang sentiasa 'on the go' .


Antara kandungan dalam 'kotak' berkenaan adalah:
  • Chassis
  • Seat cover and backrest
  • Hood
  • Raincover
  • Manual instruction
  • Cup holder
  • Bumper bar
  • Stroller bag
  • Shoulder strap
  • Stroller restrap
  • Newborn leg cover.

Apa yang kami suka!


Ianya sangat “Rare” untuk mencari buggy stroller yang benar-benar kompak dan tahan lasak.  Aldo Compatto adalah buggy stroller yang sangat berbaloi dimiliki kerana rekaan yang kompak dan ringan. Ianya sangat sempurna terutama yang tinggal di bandar.

Kelebihan terbesar Aldo Compatto ini adalah saiznya apabila dilipat iaitu berukuran 52 x44 x18cm dimana hampir sama saiz handbag yang oversize.

  


Tambahan pula stroller ini mudah dikawal dengan satu tangan tetapi perlu awas juga kerana jangan dibiarkan stroller anda terlepas tanpa dipegang kerana stroller ini ringan dan bila ditiup angin ianya boleh bergerak sendiri. Jadi hati-hati ya.

Sesuai digunakan dari bayi yang baru lahir sehingga berat anak anda 18kg. Berat stroller ini hanya 5.95Kg sahaja dan mudah dibawa kemana-mana kerana disertakan dengan shoulder strap dan stroller bag.

Kesimpulan


Stroller yang inovatif dan sangat kompak. Sesuai untuk keluarga yang suka berjalan-jalan dan yang tidak suka stroller memenuhi ruang di dalam kereta.



Dimana hendak beli?


Saya rekemen anda beli Aldo Compatto di The Baby Store 

Sebab apa? sebab ada diskaun hebat menanti anda disana, selain itu setiap pendaftaran baru akan menerima 200 Reward Points yang boleh ditebus pada pembelian pertama dan setiap ringgit yang anda belanja akan dapat mata ganjaran untuk ditebus pada belian seterusnya. Sangat Awesome!!! Penjimatan Berganda tau...





Maklumat lanjut mengenai Baby Stroller Aldo Compatto boleh didapati di The Baby Store.

Pilihan yang terbaik ditangan anda.  Dapatkan Aldo Compatto Baby Stroller segera sementara tempoh promosi sedang berlangsung.  Aldo Compatto Baby Stroller Untuk Kaki Travel dan juga untuk ibu dan bakal ibu yang sedang mencari baby stroller yang sesuai.




First Giveaway By Izzati Suhaide

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


First Giveaway By Izzati Suhaide


First Giveaway By Izzati Suhaide
Klik SINI untuk join


Syarat-syarat adalah:

1) Buat tajuk entri "First Giveaway By Izzati Suhaide"

2) Follow blog berikut:


3) Follow IG:

zatiesuhaide, iz_hijabist, rizzdania, azlinda.alin, by_khaty, norazilah72, yanieyusuf, amysyeera, nizam84, anizz_annisaa, mreenadotcom



4) Like Page:






5) Masukkan blog berikut ke dalam bloglist anda:

Izzati Suhaide

Irrayyan

Mastura Din



6) Add facebook Parizan Mohd Zain



7) Follow G+

+Izzati Suhaide 

+Amanda Suria 



8) Like post berikut

http://bitly.com/1Tu9axb

http://bitly.com/21yfZUA

http://bitly.com/1NkfQS0

http://bitly.com/1X9lPvi

http://bitly.com/1OeP5cD

http://bitly.com/1X9lTLl

http://bitly.com/1TnvR65

http://bitly.com/1O1tCJk





Senarai hadiah:

1) Produk VCO - 8 x pemenang

2) Produk Hanalays - 1 x pemenang

3) Flower Shawls - 1x pemenang

4) Tudung Aidijuma - 1 x pemenang

5) Cash RM20 - 1 x pemenang

6) Cash RM10 - 4 x pemenang

7) Topup RM10 - 3 x pemenang

8) Rosesoap - 1 x pemenang

9) Novel Inggeris Far Away by Aisya Sofea - 1 x pemenang




*Hadiah akan bertambah jika penyertaan lebih 50*

Jom Join. Ajak rakan-rakan anda yang lain. Good Luck!

Tarikh tutup 31 Mei 2016 jam 11.59pm



Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


klik untuk sertai
Berita Baik! Hari ini kami Nurfuzie dan The Baby Store nak jemput semua blogger-blogger yang hebat untuk sama-sama meriahkan Giveaway kami. Hadiah menarik akan diberikan kepada 10 pemenang. Kami dari The Baby Store selaku penaja utama GiveAway ini.


Sebuah Kedai Bayi Online yang meningkat naik dan menjadi pilihan ibu-bapa untuk membeli barangan kelangkapan ibu dan anak di atas talian. 

Mempunyai lebih 700 barangan untuk dipilih dan mempunyai pelbagai jenama antarabangsa dan tempatan.
Antara Barangan yang Hot di The Baby Store
Anda boleh klik pautan diatas untuk melihat produk tersebut.

Setiap pendaftaran akaun baru di The Baby Store akan menerima 200 mata ganjaran dimana boleh ditebus pada belian pertama dan setiap belian juga anda akan dapat mata ganjaran yang boleh ditebus pada belian seterusnya. Sangat menguntungkan.

========================================================================

Untuk melayakkan anda menyertai GiveAway ini, anda perlu memenuhi beberapa syarat mudah yang perlu anda patuhi. Sebelum tu mari tengok senarai hadiah dulu.

SENARAI HADIAH PEMENANG

Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Like facebook penaja.
  
2. Follow instagram penaja.

3. Follow Blog penaja
4. Buat satu entry khas dengan tajuk Giveaway Nurfuzie & THE BABY STORE - Malaysia Baby Online Shop


  • Copy Coding yang disediakan dan paste kan di html blog post anda.
  • Tinggalkan link entry di kotak komen di entry ini.
  • Tarikh tutup pada 5 Jun 2016 jam 11.59 malam.
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti membuat blog post, memenuhi syarat yang ditetapkan. Keputusan juri adalah muktamad.
5. Share/Ping Artikel ini di samaada di Facebook Personal anda, Fanpage atau Facebook Group lain.

Semoga berjaya semua..

Nota Tambahan : - Jika anda adalah seorang blogger dan ingin menjana pendapatan melalui blog anda. Anda boleh sertai Program Affiliate The Baby Store. Pihak The Baby Store akan guide anda bagaimana anda boleh membuat duit melalui blog anda dengan program ini. 

Sasaran The Baby Store adalah membantu para Affiliate menjana sekurang-kurangnya RM2000 sebulan tanpa menjual. Hanya post artikel yang dibekalkan oleh The Baby Store sahaja. Mudah kan?

Jika anda berminat anda boleh klik di link ini --> Program Affiliate The Baby Store


Giveaway FV oleh Mieza Suhaini

Giveaway FV oleh Mieza Suhaini


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Akhirnya, inilah entri penyertaan giveaway yang pertama bagi bulan Mei 2016, Giveaway FV oleh Mieza Suhaini.  Secara tidak langsung blog Mieza Suhaini merupakan blog pertama yang mengisi ruang Bloglist 5.2016.  Sibuk sangat kah YB ini sehingga sekarang baru update bloglist?  Tidaklah sesibuk mana cuma ruang untuk berblogging terpasksa dibataskan, biarpun hati ini meronta-ronta nak update blog setiap hari, setiap jam dan setiap saat.  Biarlah... apa pun yang berlaku telah berlaku, tiada maknanya hendak ditangisi hari-hari yang lepas biarpun ada harinya blog tidak terisi.

Okey kita kembali kepada entri Giveaway FV oleh Mieza Suhaini.  Jom kita lihat ada apa dengan giveaway ini.

Giveaway FV oleh Mieza Suhaini
Giveaway FV oleh Mieza Suhaini

Giveaway ini dijangka tamat pada 10 Mei 2016.  

Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai giveaway ini, sila klik banner di atas.  Geram ajer tengok buah strawberry tu ... merah menyala.

Cepat-cepat berikan sokongan anda kepada rakan blogger.  penyertaan dah nak tutup tu.  Apa-apa pun klik saja banner di atas yer

Sekian lah dulu penyertaan YB dalam Giveaway FV oleh Mieza Suhaini.  Terima kasih atas sokongan anda :*

3 Hari Tanpa Blog

3 Hari Tanpa Blog 


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Tiada apa yang dapat digambarkan bila tidak dapat berblogging selama 3 hari.  Bukan saja-saja punya alasan tetapi memang sengaja.  Dek kesibukan uruskan anak-anak setelah 2 hari keluar kawasan. Maka ada beberapa urusan dan kerja rumah telah tertangguh selama dua hari... apa itu?  Kerja biasa seorang suri rumahtangga.

Oleh itu, masa untuk blog terpaksa ditangguhkan untuk seketika bagi memberi laluan kepada urusan rumahtangga dan keluarga.


Putih 

Malam tadi, Alif merungut... esok dah Isnin... kena Sekolah.

Umi jawab; jangan merungut dengan hari Isnin.  Kita kena bergembira dengan hari Isnin dan raikannya.  Kerana hari Isnin adalah hari lahir Nabi Muhammad S.A.W.  Kita tidak boleh berduka cita pada hari Isnin.

Entahlah Alif faham ke tidak.... mudah-mudahan ada sesuatu yang baik tersemat di hatinya.  Hari ini Alif bangun awal dan bersiap ke sekolah.... seperti biasa.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...