FOLLOWER

1 Julai 2016

Terima kasih rakan blogger #5.2016

Terima kasih rakan blogger #5.2016



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Terima kasih rakan blogger #5.2016 yang telah berada di dalam bloglist blog YangBaik pada bulan Mei hingga Jun 2016.  Ada yang masuk di pertengahan bulan Mei dan tak kurang juga yang masuk pada penghujung bulan Mei.  Oleh kerana sekarang sudahpun masuk bulan Julai maka senarai ini akan dibubarkan dan digantikan dengan senarai baru.




Senarai rakan blogger #5.2016 





Jom blogwalking ke blog mereka.  Boleh tambah kenalan dan ketahui aktiviti rakan blogger.  Jangan terkejut ada di antara blog di atas termasuk dalam senarai bloglist yang baru.  


Terima kasih atas kesudian singgah baca entri ini.  Terima kasih rakan blogger #5.2016

Lebuh raya utama dijangka sesak

Lebuh raya utama dijangka sesak



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Lebuh raya utama dijangka sesak mulai hari ini, berikutan cuti perayaan Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tidak berapa lama lagi.  Tunggu sahaja pengumuman oleh penyimpan mohon besar pada Isnin malam.  Apakah kita akan menyambut hari raya pada hari Selasa atau Rabu.  Macam suspen jer.

Baiklah seterusnya kita baca dulu berita yang disediakan untuk entri kali ini.

KUALA LUMPUR, Jumaat – Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama kelihatan lancar pagi ini, namun dijangka mulai sesak pada sebelah petang.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata, aliran trafik di lebuh raya utama termasuk Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 1 dan 2 masih lagi terkawal.

“Bagaimanapun, aliran trafik dijangka bertambah pada petang ini berikutan peningkatan jumlah warga kota meninggalkan ibu negara untuk pulang ke kampung halaman masing-masing bagi menyambut Aidilfitri,” katanya.

Beliau berkata, beberapa kawasan di LPT dijangka mengalami kesesakan dengan trafik bergerak perlahan petang ini di lebuh raya itu.

“Trafik dijangka akan bergerak perlahan dari Slim River menuju ke Sungkai, Plaza Tol Gombak ke pantai timur dan dari Tol Duta menghala ke utara,” katanya.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.-

20140131-msh
Sumber berita ini disalin semula dari laman ismaweb.net.

Justeru untuk mengelakkan daripada terperangkap dalam kesesakan lalu lintas, pastikan laluan yang anda pilih adalah betul dan pada masa yang sesuai.

Pastikan juga kenderaan dalam keadaan baik dan selamat digunakan untuk perjalanan jauh yang bakal mengundang tempoh masa yang luar biasa.  Dapatkan panduan lengkap penjagaan kereta di sini (klik jer).


Sementara itu, terima kasih sudi baca entri ini Lebuh raya utama dijangka sesak

Zurich Life - CPUV Terakhir Bulan Jun

Zurich Life - CPUV Terakhir Bulan Jun



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Zurich Life - CPUV Terakhir Bulan Jun, mula melekat pada 28 Jun 2016.  Lambat sikit update sebab YB sibuk dengan tugas lain.  Sekarang pun sibuk juga tetapi nak juga menyibuk update entri CPUV, sebab nak jaga hati Nuffnang.  Mana tahu kerap kali update pasal CPUV, ditambah lagi dengan CPUV.  Pada mulanya ingatkan CPUV akan bertambah lagi, rupanya tidak.  Tunggu sajalah bulan CPUVB bulan Julai pula.



Zurich Life Wellness, menawarkan pelbagai agenda menarik bukan sahaja polisi insuran tetapi permainan atas talian pun ada juga.  Nak tahu, klik saja promoted conten yang bertebaran di blog YB.


Terima kasih atas kunjungan ke entri ini Zurich Life - CPUV Terakhir Bulan Jun

Selamat Datang Julai

Selamat Datang Julai


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Selamat datang Julai.  Telah masuk fasa setengah tahun yang kedua, baru YB tergerak nak buat entri menyambut kehadiran bulan Julai.  Masih banyak lagi urusan tertangguh dari bulan Jun yang perlu dibawa ke bulan Julai.  Mudah-mudahan dapat diselesaikan segera sebelum berakhirnya bulan Julai.   Julai, masa yang agaknya sesuai untuk perbaharui azam, yang mana dah kurang relevan atau langsung tidak masuk akal boleh lah disimpan atau dikaji semula.


Bunga Lakspur.  Sumber

Bulan Julai turut dikaitkan dengan Bunga Lakspur. Arti bunga lakspur adalah ikatan cinta yang kuat. Ada arti yang berbeda untuk setiap warna. Lakspur pink menunjukkan suka menentang, bunga lakspur putih mengungkapkan kesenangan, dan cinta pertama biasanya dilambangkan dengan bunga lakspur ungu. (sumber)

Apapun semoga perjalanan hidup kita sentiasa menuju kebaiktan dan dipermudahkan serta sentiasa dikelilingi kebahagian dan rahmat dariNya.


Terima kasih kerana baca entri ini Selamat Datang Julai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...