FOLLOWER

2 Ogos 2016

HIDUP INI

HIDUP INI



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

HIDUP INI, begitulah seadanya.  Ada masa kita rasa gembira sangat apabila semua yang kita hajati tercapai dan terlaksana dengan mudah.  Kita merasakan bahawa kitalah insan yang paling bahagia dan paling gembira.  Saat-saat manis kegembiraan itu pastinya terpampang di mana-mana saja yang kita ada.  Contoh?  Seperti biasa di mukabuku, instagram, twitter, blog dan lain-lain aplikasi maya.

Kadang-kadang kita lupa bahawa kegembiraan kita tidak selalunya berpanjangan.  Maka ingatlah pesan orang lama "bila gembira tu simpan sikit".  Kenapa nak simpan?  Sebab bila kita sedang berduka kita boleh ambil sedikit kegembiraan masa lalu untuk dijadikan ubat dan penawar duka.



Hidup ini adalah bagaimana kita untuk membuat sesuatu yang boleh menambahkan pahala dan menjauhkan sesuatu yang mendekatkan diri daripada neraka.  (Dr. Azizan Osman)


Sesaja memanaskan suasana panas sekarang buat selingan.


Terima kasih baca entri HIDUP INI.

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman pada bulan Ogos 2016.  Sudah agak lama juga Syira tidak menganjurkan Giveaway.  Maklumlah tugas sebagai pelajar memang memerlukan tumpuan sepenuhnya.  Sementelahan lagi Syira juga sibuk juga dengan promosi bukunya SERENITY by Syira Lokman.  Sudah jadi penulis buku pula sekarang nie.  Yang sebetulnya akak YB juga sudah jarang sangat menjejaki blog Syira,  yelah masing-masing sibuk kan... okey itu alasan skema ^-^

Berikut adalah entri untuk Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman.  Korang jomlah join sekali.

Assalamualaikum hye semua ^_^ ... 

*sticky post*

Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman


Jom join Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !


Syarat :

1. Follow blog atau google +

2. Follow instagram *jika ada 
 [syira] [zmar] [nurfuzie]

3. Follow twitter *jika ada

4. Like sahaja fanpage 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !"
3. Letak banner dekat entry. 
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?


Wang tunai RM30 x1 
Wang tunai RM20 x1 
Tapak Iklan free selama sebulan x1 
Topup RM5 x1 
[SyiraLokman]


(TOP REFERRAL)
 Wang tunai RM50 x1 
[nurfuzie] 


Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

jom ramai2 memeriahkan Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman !  ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula : 1 Ogos 2016 
Tamat : 21 Ogos 2016


Terima kasih atas sokongan untuk entri ini Giveaway Cash RM100 by Syira Lokman.  

Terima kasih Rakan Blogger #6.2016

Terima kasih Rakan Blogger #6.2016



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Terima kasih Rakan Blogger #6.2016,  rakan blogger ini telah berada dalam bloglist blog YangBaik pada mulai bulan Jun hingga Julai 2016.  Ada di antara mereka berada mulai bulan Jun ada sebahagiannya berada mulai bulan Julai.  Untuk bulan ini tidak ramai rakan blogger yang sempat disenaraikan kerana kurangnya penyertaan di dalam segmen atau giveaway, terutama pada bulan Julai.  Apa pun kehadiran mereka membawa banyak makna kerana ada sebahagiannya rakan blogger yang baru dikenali dan juga blogger baru.


Rakan Blogger Jun - Julai 2016


Berikut adalah senarai rakan blogger #6.2016 yang dimaksudkan


  1. Azlinda Alin | Malaysian Parenting Lifestyle Beauty Blogs
  2. BAJUWARNACOKLAT.COM
  3. Belog Kathy R'bain
  4. Blog Sihatimerahjambu
  5. De Ayu Boutique
  6. Dunia Cik Akak
  7. Kisah Hidup Ku ...
  8. LYSSA FAIZUREEN
  9. Macam Macam Cite
  10. Mia Liana
  11. Nafas Baru
  12. Papaglamz.com
  13. Sally Samsaiman
  14. Seindah Cerita
  15. Sharing My Ceritera
  16. Syifa' Azhar
  17. Vv | The Art Thinker
  18. Wanderlust
  19. zaza iman - Lifestyle Blogger
  20. ✿ Ayu Barbydol ✿

Sudi-sudikan singgah blog mereka untuk tambah kenalan di alam maya.  Ada rezeki berjumpa lagi di bloglist akan datang.  Rajin-rajinlah anjurkan segmen atau giveaway, yang mudah dan ringkas pastinya menarik perhatian. 


Akhir kalam, terima kasih sudi baca entri ini  Terima kasih Rakan Blogger #6.2016.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...