FOLLOWER

17 Ogos 2016

Di mana Bloglist YangBaik

Di mana Bloglist YangBaik



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Di mana Bloglist YangBaik?  Agak-agaknya korang kesah ke dengan bloglist blog YangBaik? Sudah tanya, tanya lagi.  Nak diringkaskan cerita, sejak kebelakangan ini loading blog semakin perlahan menjadikan pengunjung malas nak tunggu lama kat blog akak.  Rasanya lah.... yang akak tau bila loading lambat, akak pun naik bosan mesti terus pindah ke lain, tambahan pula sekarang ni kita semua kejar masa, semua nak cepat.

Daripada kajian tidak rasmi yang akak fikir sendiri, antara perkara yang menyebabkan loading blog menjadi lambat adalah kerana banyaknya senarai blog bertebaran.  Akak sebenarnya memang sayang dengan rakan-rakan blogger yang akak dah follow terutama yang rajin sangat singgah tinggalkan jejak bertapak.  Walaupun kadang-kadang akak sendiri lalu jer kat blog korang tanpa tinggalkan sebarang pesanan.

Di mana Bloglist YangBaik

Eh... jadi panjang juga cerita nie yer.

Nak sambung sikit lagi.  Bagi mempercepatkan loading blog, akak pun dengan akal akak yang pandai-pandai sendiri ni , telah memindahkan bloglist.  Ke mana?  Ke atas tu.... dan hasilnya loading blog menjadi semakin cepat dan mudah.  Korang perasan tak?

Di mana Bloglist YangBaik

Senarai blog yang akak follow ada dekat ruangan yang akak tanda dengan warna kuning.  Korang jangan pula klik kat tanda kuning pada gambar ni.  Tapi korang pi le klik kat Bloglist yang ada pada kepala blog nie.... kat atas tu.  nampak tak?

Untuk keseluruhan blog yang akak follow ada di senarai pembacaan dekat papan pemuka.  Papan pemuka pula. Nantilah akak cerita.  Sekarang ni nak cerita pada bloglist semasa saja.

Okey sekian, sahaja untuk kali ini.


Terima kasih sudi baca entri ini, Di mana Bloglist YangBaik


Segmen Ucing Mencari Binatang

Segmen Ucing Mencari Binatang



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Segmen Ucing Mencari Binatang dianjurkan oleh rakan blogger yang dikenali dengan nama Ucing. Unik juga segmen ini kerana peserta perlu meneka apa nama binatang yang dipaparkan dalam video yang disertakan.

Jom kita tengok ada apa dengan Segmen Ucing Mencari Binatang.


Apakah Binatang yang ada dalam video Ucing Frozen.

"tak ada tangan tapi ada kaki,

ada kaki tapi tak pandai berdiri,

makan minum di mulut itu pasti,

nama binatang cari lah sendiri."


Jawapan ada dalam video Ucing Frozen.  Cari dan beri jawapan pada komen di bawah.  Syarat Segmen Ucing Mencari Binatang adalah mudah:

1) Follow Blog Ucing dan Google+

2) Buat Tajuk Post "Segmen Ucing Mencari Binatang"

3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di Box dan Paste ke dalam Ruangan Html dan Publish.

4) Tinggalkan Url Post Anda dan Jawapan Sekali di Bawah Komen ini.


YangBaik tag anda semua yang singgah dan baca entri ini, Segmen Ucing Mencari Binatang.  Terima kasih atas sokongan anda semua.


Top Komentator Blog YangBaik

Top Komentator Blog YangBaik



Assalamualaikum dan selamat sejahtera

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nota: Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger seluruh dunia tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing menerusi ruangan komen entri tersebut.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Top Komentator Blog YangBaik

Top Komentator Blog YangBaik
Top Komentator



Terima kasih baca entri ini, Top Komentator Blog YangBaik.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...