FOLLOWER

21 September 2016

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!



Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!, Rajin pula akak update entri giveaway yer?  Kali ini rasa macam kelakar pula bila nak up entri berkenaan kecantikan... bukan kerana tidak suka kecantikan tetapi tidak biasa buat entri kecantikan.  Ada lah buat sekali dua, lepas tu senyap jer. Sebab rasa janggal sangat.  Tetapi tidak tahulah pula kot-kot lepas entri Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!, tiba-tiba pula YB selalu update entri berkenaan kecantikan.  Hehehe... Korang jangan rasa pelik pula tau.

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!

Jadinya, dah join giveaway ini kenalah pula ceritakan produk kecantikan yang biasa guna.   Sejak dari zaman sekolah YB sudah biasa dengan bedak sejuk kemudian bedak batu warna pink (bukan bedak cap amoi yer).  Tetapi bila dah masuk alam pekerjaan dan dunia orang dewasa sudah berubah pula cara jaga kecantikan... kadang-kadang terikut-ikut dengan kawang-kawan ada juga pengaruh dengan iklan... tetapi itu semua tidak kekal lama kerana tidak sesuai.

Ketika ini, YB lebih selesa dengan pencuci muka Safi Balqis dan bedak kompak Maybelline.  Kerana produk ini antara yang paling sesuai dengan kulit YB ketika ini.  Ada hati juga nak guna produk kecantikan yang lengkap dan berjenama seperti MAC atau Mary Kay.  

Eh... korang nak join juga klik banner di atas.   Boleh tengok syarat yang disediakan.  Syaratnya tidak susah dan tidak banyak.... ikut saja.

Hadiahnya ... jangan korang terkejut pula.  Sally sediakan 1x Beauty Box yang ada macam-macam dalam tuu...skincare, mekap dan macam-macam lagi.  YB suka sangat... korang pun mesti suka juga.


Terima kasih baca entri ini, Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!





Baby Stroller Idaman Quinny Zapp Xtra 2 Baby Stroller

Baby Stroller Idaman Quinny Zapp Xtra 2 Baby Stroller


Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Baby Stroller Idaman Quinny Zapp Xtra 2 Baby Stroller.  Untung ibu-ibu zaman sekarang, ada banyak pilihan baby stroller.  Banyak jenis dan banyak ragam.  Dan sudah pasti setiap ibu impikan stroller yang terbaik buat si manja.  Stroller bukan saja memudahkan perjalanan bersama si kecil tetapi juga turut menjadi sebahagian daripada gaya hidup moden.  





Baby Stroller terbaik buat di kecil


Sedang mencari Baby Stroller terbaik untuk si kecil anda? Serius... memang rambang mata kalau kita survey baby stroller ini. Ada pelbagai jenama yang ada di pasaran. Nak pilih yang sesuai bukan senang. Selain kita pilih jenama, kita juga pilih kualiti supaya stroller tersebut boleh tahan lama dan selamat.

Apa yang penting bayi kita selesa dan selamat. Itu adalah matlamat penting dalam pemilihan stroller bayi. Diharapkan para ibu jangan ambil ringan perkara ini.

So.... di sini saya nak review satu baby stroller yang paling top di kalangan ibu-ibu yang baru menimang cahaya mata. Jenama Baby stroller ini boleh saya katakan adalah top list di dalam senarai jenama baby stroller yang ada di luar sana.

Baby Stroller yang saya perkatakan ini adalah Quinny Zapp Xtra 2. Yes, jenama Quinny memang tidak asing lagi. Dalam banyak-banyak model. Model Zapp Xtra 2 adalah diantara model yang mampu milik berbanding model Quinny yang lain.






Model Quinny Zapp Xtra 2.0 ini sesuai untuk new born sehingga anak berumur 3 setengah tahun. Anda boleh lihat gambar dibawah sebagai rujukan.


Sangat berbaloi kan? Lama juga boleh digunakan.



So, Quinny Zapp Xtra 2 memang bagus sebab dia boleh fold terus. Jadi memang kecik dan kompak. Space dalam bonet kereta anda boleh jimat. Tengok gambar dibawah.








Dibawah adalah details Quinny Zapp Xtra 2.0



  • Very Compact: Quinny Zapp Xtra 2 can be folded with the seat into a compact package.
  • Extremely Manoeuvrable: The Zap Xtra 2 swivel wheel guarantee ease of steering, moving around any obstacles in the city
  • 3 Forward and 2 rearward positions: Choose from 3 forward and 2 rearward facing recline positions for Xtra seating comfort.
  • Height Adjustable Footrest: The footrest adjusts is to allow for your child’s relaxed afternoon nap.
  • Repellent Fabrics: The Quinny Zapp Xtra 2 seat cover is water repellent, so simply wipe-clean any spill.
  • XL Sun Canopy: The Quinny Zapp Xtra 2 has an XL canopy to shield your child from sun, wind and rain.
  • Shopping Basket: Shopping is made is with the spacious, easy access shopping basket that holds up to 5kg.
  • Swivel Wheel: Move around smoothly without hassle or lock the swivel front wheel on rough terrain.


Masih tidak dapat gambarkan bagaimana Quinny Zapp Xtra 2 ini?


Apa kata tonton video dibawah. Memang Awesome stroller ini.







Testimoni Ibu Yang Sudah Beli


Ibu 1: Memang puas hati beli sebab anak memang nak duduk dalam stroller dan pengendalian stroller ni pun best, smooth je tolak dan agak compact jugak. Letak dalam boot kereta memang tak mkn space .


Ibu 2: The 3 wheels make it so easy to push and turn around with very little space (I’m sure I could do a 360 degree turn in it on the same spot!) It was easy weaving through the crowds at The Baby Show!


Ibu 3: Untuk yang selalu travel naik flight, i tak rasa quinny zapp xtra ni is the best choice.

Opss... sebelum lupa. Stroller ini boleh pasang sekali dengan Maxi-Cosi Cabriofix. Jika baby new born sesuai beli sekali dan boleh diangkat dan pasang di dalam kereta pula.





Dimana Mahu Beli Stroller Ini?

Ok... part ini sebenarnya kene hati-hati juga. Sebab saya pernah lihat ada Quinny Zapp Xtra 2.0 tiruan yang dijual Pusat Borong di Klang. Jadi hati-hati jika ada yang jual murah.



Silalah beli di butik-butik bayi yang diyakini. Tapi jika anda ingin membeli diatas talian.



Saya cadangkan anda beli di website The Baby Store ( www.thebabystore.com.my) . Website ini memang menjual Quinny original yang diambil melalui distributor di Malaysia.



Ada juga yang jual stroller ini yang diambil melalui Singapore. Tapi masalah yang akan anda hadapi adalah jika berlaku kerosakkan. Nak repair? nun.. kene hantar ke Singapore.... memang tidak berbaloi.



So.. memang saya rekemen beli sahaja di website The Baby Store. Diskaun pun ada juga.. jangan risau. Apa yang penting beli barang Original tanpa was-was.



Klik sahaja butang "Order Now" dibawah jika anda ingin dapatkan baby stroller ini.



Jika anda first time daftar di website tersebut. Jangan lupa claim 200 points masa check out. Ada diskaun lagi. Eh... ada lagi tau... setiap RM1 belian anda beli. Anda akan kumpul mata ganjaran juga dimana anda boleh tebus pada belian seterusnya... Memang jimat. Serius.


Selamat Berbelanja.






Terima kasih baca entri ini, Baby Stroller Idaman Quinny Zapp Xtra 2 Baby Stroller

.

Bila kita tidak punya apa-apa

Bila kita tidak punya apa-apa 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Kita tidak punya apa-apa bila kita sendiri rasakan begitu.






Bila kita tak punya apa-apa.

Tiada harta, tiada sanjungan manusia atau apa jua perhiasan dunia.

Itu bukan bermakna kita tiada apa-apa.

Cukuplah bila punyai Allah yang Maha Kaya.

Itu sudah buat kita rasa tenang dan bahagia.



Terima kasih baca entri ini, Kita tidak punya apa-apa

Pemenang Komentor Ngetop Minggu 1 di Blog House Husband

Pemenang Komentor Ngetop Minggu 1 di Blog House Husband


Assalamualaikum dan selamat sejahtera


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nota: Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger seluruh dunia tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing menerusi ruangan komen entri tersebut.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pemenang Komentor Ngetop Minggu 1
Pemenang Komentor Ngetop Minggu 1 di Blog House Husband



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...